Conducatorii auto sunt cu 4 kilograme mai grei decat biciclistii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

pista-biciclete1Persoanele care folosesc cu preponderenta masina pentru a se deplasa au, in medie, o greutate cu 4 kilograme mai mare decat cele care merg cu bicicleta, potrivit unui studiu finantat de Uniunea Europeana (UE) si publicat miercuri, arata DPA. Cercetatorii de la Physical Activity Through Sustainable Transport Approaches (PASTA) au realizat sondaje in sapte orase europene si au cules date de la 11.000 de voluntari care au oferit informatii privind inaltimea si greutatea lor, mijloacele de transport pe care le utilizeaza si perioada pe care o petrec zilnic in trafic.

Rezultatele studiului au mai luat in calcul factori precum varsta, nivelul de educatie, venitul, modul de petrecere a timpului liber si daca persoanele respective fumeaza sau consuma alcool, a declarat un reprezentant al PASTA pentru sursa citata.

”Oamenii care nu fac miscare fizica au un risc mai mare de a dezvolta boli cronice precum cancer, atacuri cerebrale si de inima, dar si de a deveni supraponderali”, spune Adrian Davis, membru consultant al PASTA. ”A fi mai activ te poate face mai sanatos, te ajuta sa economisesti bani si sa-ti imbunatatesti viata”, a adaugat el. ”In loc sa mergi la sala, de exemplu, gandeste-te sa iei bicicleta pana la munca”.

PASTA, organism fondat de Uniunea Europeana, cauta sa incurajeze mersul pe jos si cu bicicleta si sa integreze activitatea fizica in viata de zi cu zi. Printre partenerii sai se numara mai multe centre europene si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

agerpres

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole