Conducerea dupa ureche a economiei are un pret

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ceea ce se intampla zilele acestea cu cursul euro/leu nu poate fi considerat drept un atac speculativ.

Este raspunsul pietei la gafele politice si economice ale PSD-alde, care in ultimii doi ani au cheltuit bani in dreapta si in stanga, pentru a se trezi acum ca nu mai are cu ce sa isi onoreze promisiunile populiste.

Lipsa bugetului de stat pe acest an, deteriorarea indicatorilor precum deficitul bugetar si cel comercial, precum si atitudinea anti-business a celor aflati vremelnic la putere, nu puteau fi corectate decat intr-un singur mod: deprecierea monedei nationale.

Fondurile speculative locale sau de afara nu puteau sa nu profite de situatia actuala a economiei romanesti, care a fost data peste cap de modificarea codului fiscal, operata la sfarsitul anului trecut.

Iar „Taxa pe Lacomie” nu permite BNR sa foloseasca cel mai utilizat instrument pentru refacerea increderii in leu: majorarea dobanzilor.

Ieri pe pietele internationale cotatiile euro au fluctuat intre 4,749 si 4,772 lei, semn ca exista posibilitatea atingerii pragului de 4,48 lei!

Cotatiile dolarului american au urcat, la randul lor, la 4,181 – 4,207 lei.

Investitorii erau prudenti pe pietele internationale, ei asteptand rezolvarea situatiei care a condus la inchiderea sistemului public federal american dar si deciziile de politica monetara ale BCE.

Pe acest fond, perechea euro/dolar fluctua intre 1,133 si 1,1398 dolari.

Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14:00

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole