Conducerea judetului s-a intalnit cu Ambasadorul Rusiei in Romania, la Consiliul Judetean Maramures (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Excelenta Sa Valery Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Federatiei Ruse in Romania s-a aflat pentru cateva zile in Maramures. Vizita inceput in Sighetu Marmatiei, acolo unde, alaturi de reprezentantii administratiei locale si de primarul orasului Sighet, Horia Scubli, a vizitat cateva obiective cultural-istorice importante din zona, dintre care amintim Cimitirul Eroilor Sovietici cazuti in cele doua razboaie mondiale si noua Biserica ortodoxa inchinata eroilor ucraineni din acelasi cimitir. Intalnirea ambasadorului rus cu primarul Horia Scubli si cu reprezentantii firmelor din Maramuresul istoric a avut loc marti, 14 februarie, in sala Transit a Primariei Sighetu Marmatiei.

In cursul zilei de miercuri, 15 februarie 2017, Excelenta Sa Valery Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Federatiei Ruse in Romania, insotit de Pavel Allekseenko, secretar II al Ambasadei au avut o intalnire cu conducerea judetului Maramures, respectiv presedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea si prefectul de Maramures, Sebastian Luput.

Discutiile au avut loc in biroul presedintelui Consiliului Judetean Maramures si au vizat doua domenii importante: schimburi economice bilaterale si propunerea lansata de reprezentantii Maramuresului cu privire la o cooperare in domeniul turismului.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a declarat ca, l-a rugat pe ambasadorul Federatiei Ruse in Romania sa intermedieze o intalnire cu turoperatorii din Rusia.

”L-am rugat pe Excelenta Sa sa ne ajute sa promovam Maramuresul si in Rusia, iar acest lucru va fi posibil si printr-o intalnire pe care sa o avem cu turoperatorii din domeniul turismului. Totodata, i-am lansat invitatia de a ne fi alaturi la Zielele Maramuresului, care vor avea loc in luna mai. In cadrul acestor manifestari vom invita reprezentanti ai principalilor turoperatori europeni sa ni se alature.

Dorim ca participantii sa vada la fata locului unicitatea Maramuresului, atractiile turistice si potentialul imens, inca nedezvoltat, pe care judetul le are. Este un efort pe care Consiliul Judetean il va face si care se va inscrie in noua strategie a judetului, in ceea ce priveste promovarea turistica. Am primit asigurari din partea Excelentei Sale, Valery Kuzmin, ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Federatiei Ruse in Romania, ca va face tot posibilul sa ajute Maramuresul, o zona despre care ne-a marturisit ca l-a impresionat profund si ca apreciaza traditiile, arhitectura, dar si caldura oamenilor”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2