Conducerea Poliției Maramureș a prezentat bilanțul pe anul 2021. Ce își propune IPJ în acest an (VIDEO)

Vineri, 21 ianuarie, comisarul șef de poliție Ionel Todoran, seful IPJ Maramureș, a prezentat bilanțul pe anul 2021 al Poliției Maramureș.

Astfel, în anul 2021, activităţile manageriale pentru eficientizare structurală au vizat, în principal, demersuri pentru asigurarea funcţionării la parametrii optimi a tuturor structurilor din cadrul I.P.J. Maramureş,

Prin Ordinul M.A.I., cu aplicare de la data de 02.08.2021, în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a fost înființat Serviciul Pregătire Profesională.

Cele două structuri înființate în anul precedent respectiv Biroul Siguranța Școlară și Biroul pentru Protecția Animalelor funcționează la parametrii normali într-un sediu, închiriat, dotat corespunzător necesităților actuale.

A fost creată, de asemenea, o funcție de ofițer responsabil cu gestionarea proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

La 1 ianuarie 2021, inspectoratul a avut un procent de încadrare de 91,8%. Pe parcursul anului 2021 s-au organizat concursuri pentru ocuparea  de funcții de conducere, concurs de trecere în corpul ofițerilor și concursuri de încadrare directă (ofițeri specialiști, agenți de ordine public – ajutori de șef de post și posturi de personal contractual).

Având în vedere dinamica de personal – veniri/plecări, la 31 decembrie 2021, gradul de ocupare a statului de organizare  este de 89,10%.

Pentru acest an, priorităţile care vor sta la baza organizării activităţii structurilor unităţii vizează următoarele aspecte:

– Asigurarea şi dezvoltarea capacităţii de intervenţie şi acţiune a unităţii;

– Creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră şi siguranţa transporturilor;

– Gestionarea măsurilor/ activităților din competența Poliției Române, pentru limitarea /prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 și pentru campania de vaccinare împotriva COVID – 19

– Îmbunătăţirea climatului de legalitate în mediul de afaceri prin prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei, corupţiei şi a faptelor având ca obiect fondurile publice ori europene;

– Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii judiciare grave şi a celei transfrontaliere şi destructurarea grupărilor infracţionale.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu