Conducerea Școlii ”Dimitrie Cantemir” este pregătită să-și primească, în siguranță, absolvenții claselor a VIII-a și dascălii. Vezi aici, ce măsuri s-au luat pentru limitarea infectării cu COVID-19

În această perioadă școlile din Maramureș își pregătesc circuitele de intrare și ieșire, din instituțiile de învățământ, a elevilor, dar și a dascălilor, pentru a fi în siguranță, atât pe perioada de pregătire cât și pentru susținerea examenelor de Evaluarea Națională.

Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” din Baia Mare, spre exemplu, este Centru Zonal de Evaluare, iar conducerea instituției a reușit să ducă la îndeplinire toate reglemetările solicitate de Ministerul Educației și Cercetării, pentru a ocoli pe cât posibil infectarea cu COVID-19 a elevilor și dascălilor.

Dir. Gavril Pașca, Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir” Baia Mare: ”Am studiat cu mare atenție dispozițiile venite și le-am pus în practică. Este foarte important ca pregătirea elevilor, precum și examenul să se desfășoare în condiții de siguranță. Avem 103 absolvenți de clasa a VIII-a care vor fi împărțiți pe 14 grupe. Într-o sală de clasă vor intra între 7 și 10 elevi.

Intrarea în unitatea nostră de învățământ se va face pe bază de programare. Astfel, se va intra în serii, la un interval de 15 minute. Programările copiilor sunt comunicate de diriginți, părinților. Tot legat de acest subiect, vreau să vă spun că platoul din fața intrării principale, a fost marcat cu buline roșii, iar distanța între copii va fi de 2,5 m. Când se intră în școală se vor șterge pe un covor îmbibat în clor, își vor dezinfecta mâinile, iar un asistent medical le va lua temperatura, după care vor primi câte o mască. În interior avem marcat un culoar care îi va îndruma spre sălile de clasă. Profesorii desemnați îi vor supraveghea pe toată perioada staționării lor în școală.

Vis-a-vis de distanțarea socială din sălile de curs, vreau să vă spun că pe fiecare ușă va exista un tabel cu numele lor și un număr, iar pe fiecare bancă avem câte o bulină roșie pe care este trecut numărul care-i revine fiecărui copil. Distanța între bănci este de 2,5 m. Nu vom avea pauze pe perioada de pregătire.

Ieșirea copiilor se va face pe ușile laterale în aceeași formulă, adică la un interval de 15 minute. Vor preda masca veche și vor primi una nouă.

Așadar, elevul trebuie să ajungă la intrarea principală a unității de învățământ exact la ora stabilită prin programare și nu mai devereme sau mai târziu.”

Directorul Gavril Pașca ne-a explicat cum se va desfășura pregătirea elevilor: ” Împreună cu profesorii de română și matematică am stabilit toate amănuntele legate de buna desfășurarea a pregătirii. Activitatea se va desfășura zilnic între orele 08.45 și 13.30. Spre exemplu, avem o clasă de copii care se impart în trei grupe. Două grupe lucrează cu profesorul de română de la clasă, iar o grupă cu profesorul de matematică. A doua zi se inversează.”

Directorul ne-a mărturisit faptul că școala pe care o manageriază este pustie și că așteaptă cu nerăbdare revenirea copiilor. Acesta speră să se poată relua cursurile școlare din luna septembrie.

Gavril Pașca: ”Școala trăiește prin elevii săi. Este plină de viață datorită lor, a elevilor noștri. Îi aștept să vină și sper să putem să ne reluăm activitatea din luna septembrie.”

Pregătirea elevilor va începe în data de 2 iunie, iar ultima zi va fi în data de 12 iunie. Evaluarea Națională se va desfășura în perioada 15-17 iunie după cum urmează: 15 iunie- română, 16 iunie-Lb. maternă, iar în 17 iunie-matematica. Rezultatele se vor afișa pe site-ul unităților de învățământ.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1