Conferinta Capitalele Tineretului aduce la Cluj finalistii competitiei 2018-2019

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Baia Mare, Iasi si Satu Mare, orasele care au ramas in cursa pentru titlul de Capitala Tineretului din Romania, isi vor expune conceptele propuse in cadrul conferintei “Capitalele Tineretului”.

Luni, 25 septembrie, incepand cu ora 10.00, la Centrul de Cultura Urbana Casino din Cluj Napoca, va avea loc conferintaCapitalele Tineretului, un eveniment care doreste sa ofere vizibilitate si spatiu de dezbatere pentru nevoile tinerilor din zonele urbane romanesti.

Conferinta se desfasoara in cadrul programului national Capitala Tineretului din Romania, care isi propune sa dezvolte modul in care autoritatile locale colaboreaza cu ONG-urile de tineret si cu mediul privat pentru a pune tinerii din Romania in centrul procesului de dezvoltarea urbana.

La eveniment vor fi prezentate rezultatele si experientele programelor Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeana a TineretuluiTimisoara, Capitala Tineretului din Romania, primul oras care a detinut acest titlu in 2016 – 2017, precum si Bacau, Capitala Tineretului din Romania, oras care detine titlul pana in luna mai a anului viitor.

Capitala Tineretului din Romania, considerat unul dintre cele mai ambitioase programe destinate tinerilor, care functioneaza pe principii similare cu Capitala Europeana a Tineretului (titlu detinut de Cluj-Napoca in 2015), a atras anul acesta un numar impresionat de candidaturi. Reprezentantii celor trei orase ajunse in finala, Baia Mare, Iasi si Satu Mare, vor participa la conferinta “Capitalele Tineretului” cu scopul de a-si expune conceptele propuse.

#UTurn, conceptul prezentat de Baia Mare, isi propune sa testeze de-a lungul unui an un program menit sa creeze oportunitati atractive pentru tineri, astfel incat acestia sa fie activi si determinati sa ramana si sa se implice in comunitate. Programul va beneficia de sprijinul autoritatilor locale, organizatiilor neguvernamentale de tineret, grupurilor informale de tineri, institutiilor si mediului de afaceri.

Municipiul Iasi propune conceptul IS ON!, care descrie starea pe care programul „Iasi Capitala Tineretului din Romania” intentioneaza sa o induca tinerilor din oras. Acest imbold se bazeaza pe trei actiuni complementare menite sa culeaga idei din comunitate, sa creeze conditii optime si sa se asigure de finalitatea initiativelor de dezvoltare urbana.

Conceptul Connect & Reconnect to Satu Mare are ca focus conectarea si reconectarea tinerilor la dezvoltarea orasului, prin incurajarea participarii active a tinerilor in comunitatea locala, acestia avand atat rolul de beneficiar, cat si pe cel de facilitator.

La conferinta vor participa reprezentanti ai autoritatilor locale, asociatii neguvernamentale, alte grupuri de initiativa cat si persoane publice. Participantii vor putea lua parte si la panelul sustinut de Banca Comerciala Romana pe tema finantarii si sustenabilitatii financiare pentru sectorul de tineret.

Conferinta Capitalele Tineretului este un eveniment organizat de Guvernanta Capitalei Tineretului din Romania, formata din Consiliul Tineretului din Romania (CTR), Federatia Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT si Banca Comerciala Romana (BCR), cu sprijinul Primariei Municipiului Cluj-Napoca.

capitalatineretului.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2