Congresul SUA cere retragerea trupelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova 

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Congresul Statelor Unite a aprobat un proiect de lege care contine o cerere repetata la adresa Federatiei Ruse de a-si retrage trupele militare din regiunea transnistreana, relateaza sambata Unimedia si Radio Chisinau, informeaza AGERPRES.

Proiectul are drept scop diminuarea influentei Rusiei in Asia si Europa.

In urma aprobarii proiectului de lege a fost propusa crearea fondului de contracarare a influentei ruse, de care ar putea beneficia si Republica Moldova, scriu sursele citate.

Conform documentului, Moscova a incercat sa exercite influenta in Europa si Eurasia, inclusiv in fostele state ale Uniunii Sovietice, oferind resurse partidelor politice si altor grupuri care promoveaza xenofobia, subminand astfel unitatea europeana.

De asemenea, Guvernul Rusiei a utilizat practici bine documentate de coruptie pentru a submina si a capata influenta in tarile europene si asiatice.

Proiectul de lege are drept scop initierea unui fond pentru diminuarea influentei Rusiei, al carei buget pentru perioada 2018-2019 va fi de 250 de milioane de dolari.

Congresul SUA ii solicita presedintelui american Donald Trump sa-i ceara Guvernului Federatiei Ruse sa-si retraga trupele militare de pe teritoriile Republicii Moldova, Georgiei si Ucrainei si sa inceteze subminarea guvernelor acestor state.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1