Consilierii judeteni au aprobat cofinantarea proiectului ”Impreuna vom reusi! – Salvarea copiilor cu risc de abandon scolar prin educatie incluziva”

PNL

Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Baia Mare a depus, la Consiliul Judetean Maramures, o cerere de asigurare a cofinantarii proiectului ”Impreuna vom reusi! – Salvarea copiilor cu risc de abandon scolar prin educatie incluziva”. Proiectul este propus spre finantare in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE si Norvegiene) 2014 – 2021, Apelul 2 – Educatie incluziva pentru copii si tineri in situatii de risc.

Promotorul proiectului este Fundatia ”Copiii pentru copii – Copiii pacii”, cu sediul pe strada Minerva nr. 17, Baia Mare, iar partener P2 este Universitatea Tehnica din Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord Baia Mare. Grupul tinta de la CSEI Baia Mare (partener P1) este alcatuit din 60 de elevi. In cadrul proiectului vor fi angajate sase cadre didactice care vor desfasura activitati specifice, un coordonator de proiect si un responsabil financiar timp de 12 luni.

Amalia Babici Man, purtator de cuvant Consiliul Judetean Maramures: “Copiilor li se va asigura, in cadrul programului de educatie remediala, patru ore de munca educativa saptamanal, tabere scolare de vara, excursii care implica schimb de experienta cu copii, sprijin material constand in haine si imbracaminte, un pachet de rechizite scolare pentru fiecare elev, instruirea cadrelor didactice pentru educatie parentala, un schimb de experienta in Norvegia, dar si cate un calculator cu monitor.”

Proiectul este propus in acord cu obiectivele de dezvoltare ale judetului Maramures cuprinse in Strategia de dezvoltare 2014 – -2020, care prevede investitii in competente, educatie si invatare continua; promovarea coeziunii sociale prin cresterea incluziunii sociale a persoanelor dezavantajate si combaterea discriminarii; dezvoltarea unui capital uman performant in urmatorii ani; promovarea egalitatii de gen in toate domeniile vietii sociale si economice; sprijin calificat pentru pregatirea scolara suplimentara, dar si prevenirea abandonului scolar, mai ales in randul copiilor si tinerilor proveniti din grupuri defavorizate (rromi, familii monoparentale, fara venituri, copii cu dizabilitati sau copii ai caror parinti sunt plecati in strainatate).

Amalia Babici Man, purtator de cuvant Consiliul Judetean Maramures: “Bugetul alocat partenerului P1 – CSEI Baia Mare este de 156.838,50 lei, echivalentul a 33.096,66 euro. Rata grantului este de 90% din cheltuielile eligibile, respectiv 141.154,65 lei (29.787 euro), iar cofinantarea este de 10% din cheltuielile eligibile, insumand 15.683,85 lei (3.309,66 euro), suma solicitata Consiliului Judetean Maramures.”

Directia de Dezvoltare si Implementare Proiecte (DDIP) din cadrul Consiliului Judetean, in calitatea sa de compartiment de resort din aparatul de specialitate, in urma verificarii documentelor si a cerintelor pentru realizarea proiectului propus a aratat ca, pentru continuarea demersurilor initiate au fost indeplinite conditiile pentru adoptatea Proiectului de hotarare privind asigurarea cofinantarii proiectului ”Impreuna vom reusi! – Salvarea copiilor cu risc de abandon scolar prin educatie incluziva”.

In urma prezentarii acestui proiect, plenul Consiliului Judetean a votat, in sedinta din luna aprilie 2019, pentru cofinantarea acestui proiect.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1