Consilierii județeni, chemați astăzi să aprobe schema de ajutor de stat pentru susținerea activității operatorilor aerieni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consiliul Județean Maramureș se întâlnește astăzi, începând cu ora 12.00, în sistem videoconferinţă, într-o nouă ședință extroardinară. Aceasta va avea pe ordinea de zi trei proiect de hotărâre, iar primul dintre ele prevede aprobarea schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității operatorilor aerieni în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19.

Zilele trecute, Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor, în valoare de 1,2 milioane de euro, lansată de autorităţile române pentru a sprijini companiile aeriene să înceapă zborurile internaţionale de la şi spre Aeroportul Internaţional Maramureş, în urma pandemiei de COVID-19.

Conform schemei, sprijinul public va lua forma subvenţiilor directe de până la maximum 800.000 de euro per companie.

Celelalte două proiecte de hotărâre vizează următoarele subiecte:

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri în vederea realizării obiectivului de investiții „Piață tradițională în Orașul Borșa”;

3. Proiect de hotarare privind constatarea încetării mandatului de consilier judeţean al domnului Cernestean Mihai Felician şi declararea ca vacant a locului de consilier judeţean.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2