Consilierii judeteni, vot pentru achizitionarea de servicii juridice in procesul cu firma SC Kasdum-GF

Reclame home 1
Reclame home 1

La sedinta ordinara din 31 mai, consilierii judeteni au aprobat proiectul de hotarare privind achizitionarea serviciilor juridice de asistenta si de reprezentare a Autoritatii Contractante Judetul Maramures in litigiul avand ca obiect revendicarea privind costuri suplimentare si daune cumulate, formulata de SC Kasdum-GF SRL, in baza contractului de proiectare si executie lucrari aferent proiectului „Sistem de Management Integrat al Deseurilor”.

Antreprenorul SC Kasdum GF SRL solicita costuri suplimentare si daune cumulate in suma totala de 14.092.015 lei. Gradul de complexitate al contractului incheiat cu firma amintita a crescut pe parcursul derularii acestuia datorita faptului ca, intre timp a incetat la termen contractul cu Institutia Inginerului, situatie ce a determinat contractarea unor servicii noi ale Inginerului si Dirigintelui de santier, iar acest lucru a generat dificultati si dispute intre partile contractante, potrivit unui raport al CJ Maramures.

In acelasi raport se mai arata ca „personalul de specialitate din cadrul Serviciului juridic nu poate asigura in totalitate pregatirea apararilor si nici reprezentarea in acest litigiu complex, intrucat nu detine expertiza de specialitate necesara, avand in vedere ca litigiul poate fi supus atat arbitrajului – la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, cat si in instantele judecatoresti, si, de asemenea, la aceasta data prin Serviciul juridic se deruleaza peste 200 cauze aflate pe rolul instantelor judecatoresti, pe langa celelalte activitati curente ale serviciului”.

Conform proiectului de hotarare, cheltuielile necesare vor fi suportate, in conditiile legii, din bugetul judetului Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

7 Comments

 1. Pop Nicolae

  Opera trioului Man-Ciceu-Zetea.Atata au putut,intr-un judet aflat la pamant din toate punctele de vedere,PDL-USL( PSD+PNL=Love( le))-PSD.Mai vine Zetea cu dume pentru alegerile din Ulmeni si Baia Sprie,ce parc industrial se putea face doar cu penalizarile cerute de astia?Cum stam cu scoala de echitatie,se poate face calareala si in cele doua localitati ravnite de pesedisti?

  Reply
 2. Vasile

  Pai daca juristii nu au „expertiza” (baga-mi-as picioarele in ea de limba romana) sa-i dea afara. Auzi, la ei nu au expertiza! Si atunci de ce la dati salarii de 5000 de lei, daca nu au expertiza? Cica poate fi supus arbitrajului comercial…Arbitrajul comercial nu judeca tot dupa lege? Mai mult, acolo zice ca e vorba de arbitraj comercial SAU instante. Asta inseamna competenta alternativa si este la alegerea reclamantului. Angajati-l pe Ciceu ca el are expertiza…

  Reply
 3. Attila

  Asta e dovada ca madam nora lui Stefanoiu a fost angajata doar pentru frecat menta, fara a avea alte insusiri decat cea de nora. Nici macar un raspuns coerent la intrebarile ziaristilor nu e capabila sa dea.

  Reply
 4. dan

  Cum ziceam si ieri, serviciul juridic este inutil si platit degeaba. Firma Kasdum are juristi de calitate, iar CJ cind a incheiat contractul cu dirigintele de santier nu stia cit este durata lucrarii !!!.
  Daca angajezi un diriginte de santier, il angajezi pe toata durata lucrarii pentru ca este responsabil de finalizarea acesteia. Cu ce mintiuca gindesc juristii care vizeaza contractele de colaborare? De ce sint sute de dosare nerezolvate? Pentru ca nu se prezinta cu competenta in instanta pentru apararea institutiei de la care iau bani.
  Daca ar fi criteriu de performanta numarul de dosare rezolvate pentru institutia de la care iau bani, juristii de la stat ar lucra partial si la spatii verzi pentru a-si cistiga painea.

  Reply
 5. dan

  O sa intreb un prieten jurist, cite cauze sustine simultan in privat… De fapt l-am intrebat intre aceste puncte si mi-a spus ca 200 de cauze la 4-5 juristi intr-un an sint vacanta, din moment ce la un judecator sint pe masa pina la 70-80 de dosare zilnic, iar el sustine citeva sute pe an, individual. Mai trebuie comentat, sau eradicat oficiul juridic ineficient?

  Reply
 6. Paraipan

  Da o firma de avocatura care sa recupereze banii de la cei vinovati ca ploua in tot Consiliul Judetean pe cand ? Cine e responsabil de reabilitari si ce acoperis au facut ?

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole