Consilierii locali au taiat din sumele solicitate pentru Street Food & More si Maramures Balloon Fiesta

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Maramures Balloon Fiesta si Street Food & More au dat batai mari de cap alesilor locali prezenti ieri, 27 septembrie 2018, la sedinta ordinara a Consiliului Local Baia Mare. Deoarece sumele solicitate de organizatorii celor doua evenimente li s-au parut mari, consilierul Florin Cret a facut cate un amendament pentru fiecare situatie in parte si a taiat din sume. Astfel, Maramures Balloon Fiesta in loc de 100.000 de lei va primi 75.000 de lei iar Street Food & More in loc de 150.000 de lei va primi 75.000 de lei.

De precizat ar fi faptul ca, pentru Maramures Balloon Fiesta, la prima dezbatere, voturile nu au iesit la numaratoare deoarece unii consilieri au considerat ca nu ar trebui sa aloce bani atata timp cat se pune la dispozitie gratis spatiul public. Mai mult, consilierul Cristian Niculescu Tagarlas a sesizat faptul ca, in documentatia depusa de organizatori pentru Maramures Balloon Fiesta nu apare nicio gratuitate pentru populatie insa organizatorii cer 100.000 de lei pentru o zi. Tot alesul local a intrebat si cat va costa pretul unui bilet pentru a putea urca in balon insa nimeni nu a stiut sa-i spuna.

Cristian Niculescu Tagarlas a punctat si faptul ca, in aceeasi documentatie, nu apare nici gratuitatea, prezentata in comisii, pentru cei 300 de copii care ar fi trebuit sa urce in baloanele cu aer cald.

Cristian Niculescu Tagarlas, consilier local: ”Unde scrie in raport ca avem gratuitate?”

Discutii au fost si in ceea ce priveste siguranta elevilor care ar urma sa zboare cu baloanele.

Irina Smical, consilier local: “Cum putem sa ne asiguram noi ca cineva garanteaza pentru copiii care se urca in balon. De la cine primiti aprobare pentru acesti copii deoarece trebuie sa fim atenti. Una este dorinta si bucuria lor si alta este siguranta lor.”

Daniela Bazarea, consilier local: ”Ca sa urce parintele cu copilul in balon nu cred ca este in regula deoarece sunt parinti care nu-si permite biletul iar gratuitatea este numai pentru copii si iar intram intr-o zona care deja naste noi discutii si ar trebui sa se tina cont de acest aspect.

Cristian Niculescu Tagarlas: ”Noi le punem la dispozitie spatiul in mod gratuit ca ei sa-si puna acolo cinci baloane iar ei dau 300 de bilete unor copii. Deci ei au gratuitate si nu mai are rost sa le mai dam inca 100.000 de lei. (…) Ce facem daca se strang 500 de copii? O sa stea cineva sa zica tu, ca ai ochii albastri, urci in balon iar tu, ca ai ochii caprui, nu urci in balon. Cum veti face departajarea intre 500 si 300?”

Cret a punctat un aspect important deoarece municipalitatea ramane cu banii dati in cazul in care starea vremii nu permite desfasurarea evenimentului.

Florin Cret, consilier local: “Trebuie sa se tina cont si de starea vremii. Noi dam acesti 100.000 de lei si poate nu se va tine evenimentul.”

In ceea ce priveste evenimentul Street Food & More o parte din consilierii locali nu au fost de acord cu suma de 150.000 de lei solicitata, considerand ca pentru o astfel de activitate stradala nu este necesara “muzica la scena”. Institutia Primarului a replicat ca suma nu este fixa si ca poate fi modificata chiar la jumatate.

Florin Cret a sesizat faptul ca, pe acest proiect lipseste semnatura de legalitate a secretarului municipiului iar raspunsul primit a fost: “Nu am apucat sa studiez proiectul”. Cret a facut un amendament prin care a injumatatit cei 150.000 de lei la suma de 75.000 de lei.  Alte doua amendamente au fost facute pe acest subiect insa cel al consilierului Cret a trecut. La final, proiectul nu a avut cvorumul necesar si a picat.

Cu toate ca aceste doua proiecte de hotarare au avut intr-o prima faza avize nefavorabile, ulterior, la interventia institutiei primarului si a lui Peter Hurley s-a revenit pe ele alocandu-se cate 75.000 de lei pentru fiecare eveniment in parte.

Va reamintim faptul ca, Maramures Balloon Fiesta se va desfasura in perioada 3-7 octombrie 2018, iar Taste of Baia Mare-Street Food & More se va desfasura in intervalul 9-14 octombrie 2018.

Ana AVRAM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *