Consilierii locali au votat, astazi, “PENTRU” rectificarea bugetului general al orasului Baia Mare

home camp2
home camp2
home camp2

Consilierii locali s-au intalnit, astazi, 23 iunie a.c., pentru a discuta mai multe probleme legate de orasul Baia Mare.

Un punct extrem de important a fost rectificarea bugetului general al municipiului Baia Mare, care a fost adoptat cu vot unanim.

Astfel, s-a aprobat modificarea listei obiectivelor de investitii pe anul 2017, cu finantare partiala sau integrala de la bugetul local. Totodata s-a mai aprobat bugetul general rectificat al orasului Baia Mare pe anul 2016, astfel: venituri totale-353.711 mii lei, cheltuieli totale -355.049 mii lei, iar diferenta de 1.338 mii lei reprezinta excedentul anului 2016.

S-a aprobat, tot la acest capitol, rectificarea bugetului institutiilor publice si activitatilor finantate integral sau partial din venituri proprii pe anul 2016 prin majorare cu suma de 26 mii lei la venituri cat si cheltuieli, astfel: 59.411 mii lei pe parte de venituri, 59.689 mii lei pe parte de cheltuieli, iar diferenta de 278 mii lei reprezinta excedentul anului 2016.

Bani pentru unitatile de invatamant

Si pentru unitatile de invatamant s-a aprobat rectificarea bugetului prin majorare cu suma de 26 mii lei, atat la venituri cat si cheltuieli.

Aici facem si o precizare, 18 unitati din sistemul preuniversitar au avut proiecte de hotarare privind aprobarea documentatiei tehnico-economice pentru investitia “Cresterea performantei energetice a unitatilor de invatamant in Municipiul Baia Mare”.

Acestea au fost trecute pe ordinea de zi suplimentara a sedintei ordinare de Consiliu Local. Fiecare unitate de invatamant a prezentat scriptic in ce anume doresc sa investeasca.

Spre exemplu Scolile Generale “Dimitrie Cantemir” si “Alexandru Ivasiuc” au solicitat fonduri pentru reparatiile acoperisurilor de pe imobilele scolare, iar Liceul cu Program Sportiv, a solicitat bani pentru reabilitarea cladirii liceului, dar si a internatului.

Proiectul de rectificare a bugetului general al municipiului Baia Mare s-a incheiat cu aprobarea virarii de credite bugetare, virari de credite bugetare in subdiviziuni ale clasificatiei bugetare in conformitate cu solicitarile primate de la ordonatorii de credite si de la serviciile de specialitate.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

1 Comment

  1. Fage L.

    Pe cand primul parc industrial al orasului? De fapt ar fi si primul din acest judet,mai ales ca ultimii trei muschetari,zero realizari.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *