Consilierii locali liberali vor cere exproprierea platformei Cuprom. Acestia vor solicita construirea unui parc industrial

Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierii locali liberali au demarat procedurile de initiere a proiectului de hotarare privind exproprierea platformei Cuprom si construirea unui parc industrial.

Cristian Niculescu Tagarlas, vicepresedinte PNL Maramures: “In ultimul timp au existat dezbateri aprinse in cadrul Consiliului Local Baia Mare cu privire la modul in care trebuie sa uzitam zona industriala denumita platforma Cuprom. Din punctul meu de vedere negocierile directe cu proprietarii de terenuri din zona aceasta este exclusa deoarece niciun proprietar nu poate garanta ca platforma se va inchide din punct de vedere al achizitiilor si asa cum ea este fracturata, in momentul de fata, cumpararea unei portiuni de teren nu va acoperi necesitatea realizarii unui proiect serios pe platforma Cuprom.”

Cristian Niculescu Tagarlas a punctat si faptul ca in zona Cuprom exista un grad ridicat de infractionalitate: “In al doilea rand vreau sa va spun ca acolo exista un focar de infractionalitate si aici va reamintesc de cazurile din zona Cuprom unde traficul de droguri, traficul de persoane si alte infractiuni de violenta sunt savarsite in fiecare zi. Acest focar poate sa fie transmis si catre subcomunitatile baimarene”.

Vicepresedintele PNL Maramures considera ca ar trebui inceputa procedura de expropriere deoarece legea permite administratiilor publice locale sa exproprieze zonele industrial abandonate.

Cristian Niculescu Tagarlas, vicepresedinte PNL Maramures: “Opinia mea si opinia consilierilor liberali este ca trebuie sa demaram procedura prevazuta de Legea 255/2010, lege care reglementeaza exproprierile. In august 2018 a fost modificata aceasta lege si in art. 2, din cadrul legal expus mai sus, s-a prevazut posibilitatea administratiilor publice locale sa exproprieze zonele industrial abandonate. Este evident ca platforma Cuprom este o baza industriala abandonata iar posibilitatea de a cumpara sau de-a expropria si valoarea investitiei facute de catre municipiu este mult mai mica si mai corecta decat achizitia terenurilor de la actualii proprietari. In acest sens vom depune un proiect de hotarare cu privire la procedura de evaluare si expropriere a acelor terenuri.”

Platforma Cuprom se doreste a fi inlocuita cu un parc industrial care sa duca la dezvoltarea mediului de afaceri.

Cristian Niculescu Tagarlas, vicepresedinte PNL Maramures: “Noi vom initia proiectul de hotarare si pentru initierea unui parc industrial pe platforma Cuprom considerand ca acea platforma industriala se adapteaza necesitatii dezvoltarii economice a orasului. Este evident ca Baia Mare, in ultimul timp, sufera din cauza lipsei investitiilor si sufera si din cauza lipsei mediului de afaceri. Noi, ca si liberali, suntem orientati spre dezvoltarea mediului de afaceri pentru ca doar dezvoltarea mediului de afaceri si a locurilor de munca din sectorul privat va duce la cresterea nivelului de trai a cetatenilor din Municipiul Baia Mare.“

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2