Consilierii sigheteni au aprobat finantarea proiectului de „Reabilitare a strazilor Gheorghe Lazar, Szilagyi Istvan si Lucian Blaga”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierii locali din Sighetu Marmatiei au aprobat in sedinta de saptamana proiectul privind finantarea multianuala a obiectivului de investitii „Reabilitarea strazilor Gheorghe Lazar, Szilagyi Istvan si Lucian Blaga”, din municipiul Sighetu Marmatiei. Proiectul prevede alocarea unei sume de 3,4 milioane de lei, bani care vor fi alocati pe parcursul a trei ani din veniturile proprii ale bugetului local.

„In bugetul pe anul in curs noi avem prevazuta doar suma de 600.000 lei, respectiv 2.800.000 lei si urmeaza, potrivit bugetului multianual care s-a intocmit si s-a atasat acestui proiect de hotarare, suma sa fie impartita pe anul 2015 la 1.400.000 lei si aceeasi suma prevazuta pentru anul 2016”, declara Ioan Barbus, directorul executiv in cadrul Primariei Sighet.

In functie de aceste posibilitati de finantare exclusiv din veniturile proprii ale bugetului local, lucrarile se vor derula pe tronsoane. Pe acesti parametrii de finantare, primaria urmeaza sa scoata la licitatie executarea lucrarilor si in functie de sumele alocate, se va intocmi si caietul de sarcini al proiectului.

„Proiectul a fost modificat, la inceput fiind prevazute doar lucrari de reabilitare, montare borduri si turnare asfalt. Modificarea proiectului creste capacitatea portanta a strazii, intelegand ca se disloca vreo 50-60 de centimetri si se vor pune straturi specifice succsesive din piatra sparta, balastru si inclusiv doua straturi de beton asfaltic”, mentioneaza Ioan Barbus.

Aprobarea proiectului presupune angajarea in avans a bugetului local pe anii 2015 si 2016 cu o lista de investitii aprobate de Consiliul Local.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2