Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Betty Ice de catre Unilever

home camp2
home camp2
home camp2

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Unilever South Central Europe SA preia compania Betty Ice SRL, se arata intr-un comunicat al institutiei, remis, duminica, AGERPRES.

Unilever isi desfasoara activitatea in industria bunurilor de consum, furnizand bunuri din toate segmentele de produse alimentare, produse pentru casa si produse de ingrijire personala.

Betty Ice are ca principale activitati productia si distributia de inghetata industriala, respectiv distributia de produse alimentare congelate (fructe, legume, carne etc.).

Consiliul Concurentei va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege, se arata in comunicat.

Autoritatea de Concurenta este interesata in obtinerea de observatii si puncte de vedere de la companiile terte, referitor la modul in care concentrarea economica ce urmeaza a se realiza afecteaza sau poate afecta concurenta pe piata.

Grupul anglo-olandez Unilever a achizitionat in ianuarie Betty Ice, cel mai mare producator de inghetata din Romania, valoarea tranzactiei nefiind data publicitatii.

Unilever (producatorul sapunurilor Dove, al ceaiurilor Lipton si inghetatei Magnum) este prezent in peste 100 de tari, are 163.000 de angajati, iar pe piata romaneasca activeaza din anul 1995.

Unilever South Central Europe coordoneaza din Bucuresti operatiunile in sapte tari din zona: Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia si Republica Moldova.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *