Consiliul de Administrație al FRH a aprobat Regulamentele de defășurare a primelor eșaloane handbalistice

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Consiliul de Administrație al FRH a aprobat Regulamentele de defășurare a primelor eșaloane handbalistice. Dacă la feminin lucrurile erau clare, disputându-se doar sezonul regulat, ultimele 4 clasate retrogradând direct, la masculin existau mai multe variante avansate de federație, cluburile propunând chiar și renunțarea la play-off și play-out. Ba chiar s-a vorbit de renunțarea pentru sezonul care urmează la play-off și play-out. În cele din urmă, a fost adoptată varianta agreată de majoritatea cluburilor participante la videoconferința din 28 mai, cu același sistem ca în trecut, cu sezon regulat, play-off și play-out, doar că play-out-ul va avea 8 în loc de 6 echipe, scrie site-ul minaur.ro.

Va fi destul de interesant să vedem însă ce echipe se vor înscrie în Liga Națională și cine va promova. La feminin sunt trei locuri libere promovabile, plus cele 13 echipe care au evoluat și sezonul trecut în Liga Florilor MOL. La masculin vor promova două echipe. Nu știm exact cine cu cine va juca pentru promovare, pentru că și aici avem un termen de înscriere pentru echipele doritoare (15 iulie).

Liga Florilor MOL va avea 16 echipe la start, iar acestea vor juca în sistem tur-retur, fiecare cu fiecare. Data de începere a campionatului este 27 august. Echipele clasate pe locurile 16, 15, 14, 13 retrogradează direct în Divizia A. Echipele clasate pe locurile 12 și 11 vor susține jocuri de baraj cu ocupantele locurilor locurilor 3 și 4 ale turneului final al Diviziei A.

Liga Zimbrilor va avea 16 echipe la start (începe la data de 19 august). Se joacă mai întâi sezonul regulat, cu meciuri tur-retur, după care urmează play-off și play-out-ul. Primele opt vor juca în prima grupă valorică. Într-o primă fază, cele opt echipe vor fi împărțite în două grupe (cu meciuri în lunile aprilie și mai, fiecare cu fiecare, tur-retur):

Grupa 1 – locul 1 (va începe cu 6 puncte), locul 3 (4pct), locul 5 (2pct), locul 7
Grupa 2 – locul 2 (6pct), locul 4 (4 pct), locul 6 (2 pct), locul 8

Ultima fază a campioantului se va disputa după cum urmează:

Finala mare – locul 1 din fiecare grupă; finala mică (locul 2 din fiecare grupă); finala 5/6 (locul 3 din fiecare grupă); finala 7-8 (locul 4 din fiecare grupă)

Faza a II-a se joaca în sistemul “două victorii din trei jocuri”. Primul joc se va disputa la echipa mai bine clasată după tur-retur ( 30 etape), al doilea la echipa mai slab clasată, iar al III-lea (dacă este cazul) la echipa mai bine clasată. În caz de egalitate după 60 de minujte, se vor executa aruncări de la 7 metri. Câștigătoare va fi echipa care obține două victorii din trei jocuri.

În play-out, cele opt echipe vor juca fiecare cu fiecare tur-retur. Se pleacă după clasarea în sezonul regulat, cu punctajul – locul 9 (7 pct), locul 10 (6 pct), locul 11 (5 pct), locul 12 (4 pct), locul 13 (3 pct), locul 14 (2pct), locul 15 (1pct), locul 16 (fără punct)

Echipele clasate pe locurile 16, 15, 14, 13 retrogradează direct în Divizia A. Echipele clasate pe locurile 12 și 11 vor susține jocuri de baraj cu ocupantele locurilor locurilor 3 și 4 ale turneului final al Diviziei A.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *