Consiliul de Onoare al municipiului Baia Mare s-a intrunit pentru prima data in acest an

home camp2
home camp2
home camp2

Consiliul de Onoare al municipiului Baia Mare s-a intrunit pentru prima data in acest an. Intrunirea a avut loc joi, 2 februarie la Primaria Municipiului la invitatia primarului interimar Marinel Rob.

Consiliul de Onoare este constituit dintr-un grup de persoane care in decursul indelungatei lor activitati au acumulat o fireasca experienta civica si profesionala si care doresc sa sprijine Consiliul Local si Primarul municipiului in conducerea comunitatii locale prin implicarea membrilor sai in procesul de elaborare a hotararilor si deciziilor administrative.

Membrii Consiliului de Onoare sunt reprezentativi pentru structura socio-profesionala si etnica a comunitatii locale si isi desfasoara activitatea in mod voluntar.

Consiliul de onoare este organizat fara personalitate juridica, fiind constituit ca un grup asociativ de reprezentare civica, avand calitatea de partener consultativ al Consiliului Local si al Primarului Municipiului Baia Mare, in spiritul Legii nr.52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica locala.

Functionarea Consiliului de Onoare, grup asociativ de reprezentare civica, structura voluntara fara personalitate juridica, s-a aprobat prin HCL nr. 456/2008 iar scopul acestuia fiind implicarea membrilor sai in procesul de elaborare a hotararilor si deciziilor administrative.

Discutiile purtate joi in plenul sedintei, au dus la structurarea principalelor activitati pe care ar dori sa le desfasoare si pe parcursul anului 2017 si anume:

– dezbaterea publica a hotararilor si deciziilor promovate in faza de proiect de catre Consiliul Local si Primarul municipiului Baia Mare, cu scopul de a aduce propuneri si sugestii in vederea imbunatatirii acestora;

– se va insista pe langa organismele administratiei publice locale pentru ca acestea sa isi sporeasca gradul de responsabilitate fata de comunitate in deciziile luate, deoarece beneficiarul final al acestora este cetateanul;

– implicarea membrilor Consiliului de Onoare, al asociatiilor legal constituite si al cetatenilor in solutionarea problemelor comunitatii locale in toate domeniile;

– initierea unor proiecte de hotarari si dispozitii pe care societatea civila le considera necesare;

– atragerea intelectualitatii baimarene la elaborarea si finalizarea unor programe de dezvoltare economica si sociala a comunitatii locale;

– promovarea si altor activitati in folosul comunitatii locale.

Urmatoarea intalnire a fost stabilita in luna martie, unde va fi prezentat si programul de activitate structurat pe temele de abordare pentru anul 2017.

baiamare.ro

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *