Consiliul de Supraveghere al Transelectrica l-a numit pe Catalin Nitu presedinte al Directoratului companiei

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica l-a numit pe Catalin Nitu presedinte al Directoratului companiei pe un mandat de 4 luni, cu incepere efectiva din 21 decembrie, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti, scrie Agerpres.

De asemenea, Consiliul a ales vineri si noii membri provizorii ai directoratului.

“Intrucat mandatul actualilor membri ai Directoratului inceteaza de drept in data de 20 decembrie 2019, Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA informeaza actionarii si investitorii ca, in sedinta din data de 13 decembrie 2019, Consiliul de Supraveghere a desemnat in calitatea de membri provizorii ai Directoratului, incepand cu data de 21 decembrie 2019, urmatoarele persoane: Catalin Nitu, Ionut-Bogdan Grecia, Adrian Moise, Ioan Folescu si Andreea-Mihaela Miu”, se arata in comunicat.

Mandatul se acorda pentru o durata de 4 luni incepand cu data de 21 decembrie 2019 cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, pentru inca doua luni, dar durata mandatului nu va depasi data finalizarii procedurii de selectie a membrilor Directoratului Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica”- SA in conditiile OUG nr. 109/2011, daca procedura se va finaliza in interiorul acestui interval.

“In conformitate cu prevederile art. 23 alin. (1) din Actul constitutiv al Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica”-SA, Consiliul de Supraveghere alege ca Presedinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – “CEO” – al Societatii) al Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA, pe Catalin Nitu”, se subliniaza in document.

Potrivit sursei citate, numirea membrilor Directoratului va deveni efectiva la data semnarii in fata notarului public a declaratiei de acceptare a mandatului de membru al Directoratului Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA, dar nu mai devreme de 21 decembrie 2019.

In data de 16 octombrie, Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a prelungit pentru doua luni, mandatul actualului presedinte al Directoratului companiei, Claudia-Gina Anastase, anunta o informare remisa Bursei de Valori Bucuresti.

Claudia-Gina Anastase l-a inlocuit in functia de presedinte al Directoratului Transelectrica pe Marius Carasol, revocat in septembrie dupa ce mai multe publicatii au relatat ca si-ar fi falsificat CV-ul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1