Consiliul Europei cere luarea de masuri urgente in cazul copiilor migranti

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Europa trebuie sa ia masuri urgente in cazul copiilor migranti, in special prin instituirea unui sistem eficient de tutela si prin stoparea plasarii acestora in detentie, se arata intr-un raport al Consiliului Europei (CoE) publicat miercuri, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Pentru redactarea acestui raport, reprezentantul special al secretarului general al CoE pe probleme de migratie si refugiati a efectuat o vizita in Grecia, Macedonia, Turcia, Franta si Italia.

El a reamintit ca ‘jumatate din persoanele stramutate in prezent la nivel mondial au varste sub 18 ani’ si ca noua din zece copii sositi in Europa prin Mediterana in 2016 au fost neinsotiti sau au fost separati de rudele lor.

Aceasta tendinta pare sa continue, fiind necesare masuri urgente, atat la nivel local cat si national si international, in conditiile in care in prezent in Europa ‘traiesc numerosi copii in conditii ingrozitoare’, se precizeaza in raportul CoE.

In raport se cere asigurarea unui nivel minim de confort in taberele unde tranziteaza migrantii, cu instalatii sanitare separate pentru femei si barbati, spatii mai bine iluminate si adaptate pentru copii cu scopul de a reduce riscul de abuz sexual.

Proceduri de identificare corespunzatoare, tinand cont de criterii psihosociale, ar trebui de asemenea aplicate pentru a se determina varsta acestor copii si pentru a se evita sa fie tratati ca niste adulti.

Fiecare copil ar trebui de asemenea plasat cat mai curand posibil sub protectia unui tutore pentru a se limita riscul de disparitie sau de exploatare sexuala, potrivit raportorului, care a criticat plasarea in detentie a minorilor, subliniind faptul ca “lipsa alternativelor la detentie constituie una dintre cele mai grave probleme structurale care afecteaza copiii si care ar trebui remediata cat mai urgent”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *