Consiliul Judetean Maramures, coautor la lansarea volumului ”Arta din Romania”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Volumul ”Arta din Romania” a fost lansat ieri, 5 septembrie, la inceputul sedintei de indata a Consiliului Judetean Maramures. Lucrarea este editata de Academia Romana si sprijinita financiar si de catre institutia judeteana.
Seful CJ Maramures a subliniat faptul ca includerea in cadrul istoriei artei din Romania a Scolii de Pictura Baimarene reprezinta un punct de cotitura pentru istoria judetului Maramures.

”Pe langa aceasta institutie extraordinara a Romaniei, Academia Romana, in partea de debut se vorbeste despre o institutie care este coautoare la acest volum impresionat care va ramane in istoria tarii noastre, respectiv Consiliul Judetean Maramures. Faptul ca am reusit sa impunem Scoala Baimareana de Pictura ca parte a artei din Romania si institutia Consiliului Judetean este alaturi de Academia Romana la lansarea acestui volum reprezinta un moment important pentru integul judet”, a aratat seful administratiei judetene.

Consiliul Judetean Maramures continua si in 2019 demersurile incepute anul trecut, de a fi parte in publicarea unor volume extrem de importante. In 2018, institutia a participat la doua astfel de proiecte, cel legat de volumul ”100 de personalitati maramuresene” si volumul ”Arta din Romania”. Aceste volume vor fi oferite, mai departe, fiecariei administratii locale din Maramures, pentru a arata tuturor ca Maramuresul face parte din istoria artei din Romania prin Scoala Baimareana de Pictura.

Detalii despre lucrare a oferit directorului Muzeul Judetean de Arta ”Centrul Artistic Baia Mare”, Tiberiu Alexa. Acesta a aratat ca este pentru prima data cand Academia Romana izbuteste sa elaboreze, sa publice si sa introduca pe piata nationala si internationala un tratat al artei din Romania, prima tentativa din 1968 – 1973 ramanand nefinalizata.

”Am fost onorati sa fim cooptati in comitetul redactional, fiindu-ne solicitat un text despre Centrul Artistic Baia Mare, scriere care ne va reprezenta in marile biblioteci ale lumii. Intram cu fruntea sus in istoriografia europeana, in istoriografia internationala de arta cu un text echilibrat si ponderat, care evidentiaza ceea ce este important si ne diferentiaza de alte puncte de vedere istoriografice. In acelasi timp, valorifica la maximum intregul patrimoniul al Muzeului Judetean de Arta”, a declarat directorul Tiberiu Alexa.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2