Consiliul Judetean Maramures consolideaza relatiile cu districtul si municipalitatea Panevežys (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

vizita Lituania2Incepand cu anul 2014, Ambasada Romaniei din Lituania si-a propus sa intensifice cooperarea intre autoritatile locale din Romania si cele din Lituania. Acestui demers s-a raliat si judetul Maramures, fiind sustinut de Ambasada Romaniei din Lituania, astfel ca, in luna martie 2015, s-a semnat in Lituania Intelegerea de cooperare intre judetul Maramures, municipiul Panevežys si districtul Panevežys. La semnarea oficiala a Intelegerii de cooperare dintre judetul Maramures, municipiul Panevežys si districtul Panevežys a participat Ambasadorul Romaniei, Excelenta Sa dl. Dan Balanescu, care a vorbit despre importanta dezvoltarii colaborarii prin actiuni concrete care sa dea substanta parteneriatului.

Prin urmare, in virtutea bunei colaborari existente intre autoritatile locale, dar si pentru consolidarea relatiilor dintre acestea, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Ioan Doru Dancus a raspuns invitatiei autoritatilor locale Panevežys, de a participa la evenimentele culturale prilejuite de aniversarea municipalitatii, desfasurate in perioada 8 – 11 septembrie 2016.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Ioan Doru Dancus, insotit de Cosmin Butuza, director de Cabinet al presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea si de Mihaela Lite – sef birou, Biroul Relatii Externe s-au intalnit cu primarul districtului Panevėžys, Povilas Zagunis, dar si cu primarul municipiului Panevežys, Rytis Mycolas Rackaskas. S-au discutat proiectele implementate atat la nivelul judetului Maramures, cat si la cel al districtului Panevėžys. Cu aceasta ocazie s-a vizitat centrul cultural, de tineret si servicii sociale din Ramygala, dar si alte obiective de interes turistic din localitatea Anyksciai.

„Sustin cu tarie dezvoltarea parteneriatelor internationale, deoarece prin acestea putem identifica punctele comune ale intereselor comunitatilor pe care le reprezentam si care vor contribui la dezvoltarea si consolidarea relatiilor economice, sociale si culturale. Participarea la acest schimb institutional este un bun prilej de a impartasi experiente intre autoritati locale sau regionale, acumulate in baza proiectelor implementate. De asemenea, este foarte important ca aceste schimburi bilaterale sa dezvolte parteneriate economice care sa se concretizeze in dezvoltarea unor afaceri intre intreprinzatori”, a precizat Ioan Doru Dancus, vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures.

Cosmin Butuza, director de Cabinet al presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a declarat ca, la intalnirile avute cu primarul districtului si al orasului Panevezys, s-au abordat teme privind activitatile culturale, turistice, teme privind problemele agricultorilor in Uniunea Europeana, dar si teme privind problemele tinerilor la nivel European.

”Maramuresul si Panevezys au foarte multe puncte in comun si, impreuna, cred ca putem gasi solutii de colaborare si in domeniul economic. De altfel, ma bucur sa vad ca, si in Lituania, tinerii ocupa un loc de cinste in forurile de conducere ale institutiilor importante, lucru care se regaseste si in Maramures”, a declarat Cosmin Butuza, director de Cabinet al presedintelui CJ.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

vizita Lituania1

vizita Lituania

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole