Consiliul Județean Maramureș continuă dotarea Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, la cele mai înalte standarde

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Înființat în anul 2018, Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș se află în subordinea Consiliului Județean Maramureș și are rolul de a preveni accidentele montane și de a derula acțiuni de căutare-salvare în munți. Echipa acestui serviciu de elită al județului Maramureș reunește 10 salvatori montani angajați și 20 de voluntari, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean.

Dacă până nu demult salvatorii montani maramureșeni își desfășurau activitatea fără a avea dotările minimale necesare, odată cu înființarea Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș, Consiliul Județean Maramureș a răspuns solicitărilor și a finanțat achiziția de materiale necesare bunei desfășurări a misiunilor în care sunt angajați salvamontiștii maramureșeni.

La finalul anului trecut s-au alocat resurse pentru baza materială medicală a serviciului, fiind achiziționate defibrilatoare automate complexe, atele și saltele vacumatice, tărgi și KED-uri. Investițiile au continuat, în dotarea Salvamont Maramureș regăsindu-se astăzi și o dronă performantă utilizată în misiunile de căutare-salvare de zi și de noapte, un trepied pentru salvarea din zone cu acces dificil și cu adâncimi foarte mari, precum și trei UTV-uri care fac posibil accesul salvamontiștilor în zonele dificile, care implică condiții grele, atât pe timp de vară, cât și de iarnă.

De asemenea, în luna iulie a acestui an, Consiliul Județean Maramureș a alocat peste 550 de mii de lei Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș pentru dotarea cu două autoutilitare, care fac posibilă intervenția salvamontiștilor maramureșeni în zonele montane greu accesibile, dar și pentru continuarea reparațiilor la baza de salvare de la Mogoșa. Totodată, s-au alocat resurse pentru elaborarea unor studii necesare pentru construcția Bazei Salvamont Cavnic.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2