Consiliul Judetean Maramures in parteneriat cu muzeele din Baia Mare ofera acces gratuit la expozitii, cu ocazia Festivalului Castanelor

PNL

afis muzeeCa si coorganizator al celei de-a 26-a editii a Festivalului Castanelor, Consiliul Judetean Maramures a stabilit, impreuna cu reprezentantii muzeelor baimarene, sa ofere sambata, 24 septembrie 2016, acces gratuit publicului larg, pentru a vizita expozitiile existente.

Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures, a declarat ca, pentru a veni in sprijinul municipiului Baia Mare si a Consiliului Local, Judetul Maramures se implica, din calitatea de partener si co-organizator al Festivalului Castanelor, pentru a imbunatati programul cultural si artistic al acestei sarbatori.

Am avut discutii aplicate cu reprezentantii muzeelor baimarene si am convenit ca, sambata, 24 septembrie, in cea de-a doua zi a indragitului festival baimarean, sa oferim acces gratuit publicului in Muzeul Judetean de Mineralogie ”Victor Gorduza”, Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie si Muzeul Judetean de Arta ”Centrul Artistic Baia Mare”. Multumesc reprezentantilor muzeelor care s-au dovedit a fi, si de aceasta data, parteneri corecti ai Consiliului Judetean si au dorit sa se implice pentru ca, aceasta sarbatoare a baimarenilor, sa aiba cat mai multe puncte de atractie. Avem expozitii temporare si permanente in trei din cele patru muzee, iar oferta este extrem de variata si interesanta.

In ceea ce priveste programul de vizite, muzeele vor fi deschise in 23 si 25 septembrie, intre orele 9.00 – 17.00, 10.00 – 18.00, si 10.00 – 16.30, intrarea fiind pe baza de bilet, in timp ce, in 24 septembrie, programul va fi prelungit in fiecare muzeu pana la ora 22.00, iar intrarea va fi gratuita”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Detalii despre expozitiile existente a oferit vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Ioan Doru Dancus.

”La Muzeul Judetean de Mineralogie, pe langa expozitia permanenta, vizitatorii pot admira expozitia temporara ”Mina Herja”, cu evenimentul ”4 decenii de activitate in imagini”. La Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara avem doua expozitii temporare, ”Punte peste generatii” si ”Obiecte autentice de cultura populara versus produse culturale kitsch”. La Muzeul Judetean de Arta ”Centrul Artistic Baia Mare” va fi expozitia temporara de arta fotografica ”European Photo Salon Baia Mare 2016: Ioan Moldovan – When Ukraine Is No Longer Ukraine”, dar si microexpozitiile Lucrarea lunii septembrie 2016 – ”Nicolae Garbaciu – Langa parc” si ”Nicolae Grigorescu – Nimfa dormind”, a aratat Ioan Doru Dancus, vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1