Consiliul Judetean Maramures se implica in actiuni de constientizare asupra muncii nedeclarate

O serie de actiuni de informare si constientizare a partenerilor sociali in ceea ce priveste transformarea muncii nedeclarate in munca declarata, se vor desfasura in Maramures, in perioada ce va urma.

Prima actiune de acest gen a avut loc marti, 4 iulie, la Camera de Comert si Industrie Maramures. Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, s-a alaturat organizatorilor, Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures si Camera de Comert si Industrie Maramures, in acest demers si, totodata, s-a aratat incantat de aceasta initiativa de constientizare asupra acestui fenomen care se manifesta in toate economiile lumii, cu intensitate mai mica sau mai mare, si care are consecinte greu de prevazut si deosebit de grave uneori.

„Felicit gazdele noastre, Camera de Comert si Industrie Maramures si Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures, pentru organizarea acestei serii de evenimente de informare si constientizare a pericolelor muncii la negru. Este important pentru noi, ca autoritate locala, sa crestem satisfactia sociala a maramuresenilor. Este necesar ca oamenii sa inteleaga beneficiile muncii pe care pot sa o desfasoare cu forme legale si pericolele la care se expun inclusiv atunci cand ne referim la accidente de munca. Sunt sigur ca autoritatile locale vor sustine astfel de actiuni de constientizare care trebuie mentinute”, a apreciat Gabriel Zetea.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures a asigurat organizatorii de colaborarea si sprijinul in acest demers si a vorbit inclusiv despre masurile propuse prin programul de guvernare care incurajeaza prestarea activitatilor intr-un cadru legal.

„Consiliul Judetean Maramures va pune la dispozitia dumneavoastra infrastructura de comunicare, de diseminare a informatiilor catre autoritatile locale, care apoi, prin fiecare primarie in parte, sa poata sa transmita aceste lucruri in fiecare unitate administrativ – teritoriala din judetul Maramures Am vazut in ultima perioada, dar si in programul de guvernare al noului guvern, foarte multe masuri care incurajeaza aducerea muncii la vedere, cu forme legale. Inclusiv lucrurile care se discuta in aceasta perioada, in ceea ce priveste reducerea impozitului pe salarii la 35% sau pe venit la 10%, sunt masuri care incurajeaza angajatorii sa treaca la o forma legala.

Asta vine la pachet cu alta modificare in ceea ce priveste o mai mare apasare, atunci cand vorbim despre controalele care se fac si cu legea preventiei, o lege cu efecte benefice, pe care o sustinem si care va fi implementata in Romania. Preventia si constientizarea tuturor persoanelor defavorizate si care reprezinta o categorie de risc mult mai ridicat sunt actiuni extrem de importante”, a declarat Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures.

Organizatorii au anuntat ca se vor mai desfasura astfel de dezbateri publice privind necesitatile partenerilor sociali. Reprezentantii autoritatilor locale au asigurat de intreg sprijinul acest demers, prin diseminarea informatiilor importante pentru toti factorii implicati.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1