Consiliul Judetean Maramures sustine concursurile si proiectele educationale

Alesii judeteni au votat, in unanimitate, sustinerea financiara a mai multor concursuri si proiecte educationale dedicate tinerilor. Un astfel de concurs este ”Chant, sons sur scene” (cantec francofon) destinat tinerilor intre 13 si 25 de ani. In solicitarea transmisa in atentia Consiliului Judetean Maramures, de catre Asociatia Romana a Profesorilor de Franceza (ARFP) s-a precizat faptul ca, in zilele de 12, 13 si 14 mai 2017, la Teatrul Municipal Baia Mare va avea loc finala concursului, etapele zonale avand loc in lunile martie si aprilie, in 13 judete din tara.

ARFP a aratat faptul ca, in organizarea acestui festival ajuns la cea de-a 16-a editie a beneficiat si de sprijinul Institutului Francez din Romania si al Serviciului de Cooperare al Ambasadei Frantei in Romania. Pentru a facilita participarea tinerilor din Maramures la festivalul de cantece francofone s-a propus organizarea unei faze zonale in judet, in luna aprilie. In acest sens a fost solicitat un ajutor financiar, care a fost aprobat de plenul CJ Maramures din rezerva bugetara. ARFP a precizat faptul ca, doi laureati ai categoriei 18 – 25 de ani ai finalei din Baia Mare vor beneficia de un sejur cultural in Franta, in cadrul unui dispozitiv al Institutului francez, CulturLab, cu sustinerea Institutului Cultural Roman.

Alte doua proiecte educationale sustinute de catre Consiliul Judetean Maramures prin alocari din rezerva bugetara sunt ”Primavara in satul romanesc”, organizat sub egida Palatului Copiilor Baia Mare, unde au fost acordati 5.000 de lei si actiunea ”Am fost s-om fi” a Clubului Copiilor Sighetu Marmatiei, sprijinul financiar fiind de 15.000 de lei.

Suma de 5.000 de lei din rezerva bugetara a Consiliului Judetean Maramures pe anul 2017 a fost acordata Universitatii Tehnice Cluj Napoca, Facultatea de Litere Baia Mare, pentru organizarea sesiunii stiintifice studentesti ”Nord”.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1