Consiliul Județean suplimentează cu 5.500 mii lei bugetul pentru S.C. „Drumuri – Poduri Maramureş” S.A., pe anul 2020

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Bugetul pe care Consiliul Județean Maramureș îl alocă societății respective reprezintă doar o fracțiune din necesarul pe care societatea îl are pentru întreținerea rețelei de drumuri județene, într-un an. Rețeaua cuprinde peste 800 de kilometri, iar durata de viață a unora dintre acestea a expirat în urmă cu 20 – 30 de ani, timp în care nu au fost reabilitate.

”Intervențiile și reparațiile care se fac, soluționează doar pe moment problema, însă rezolvarea efectivă a situației stă în reabilitarea drumurilor județene. Din 800 de kilometri de drum județean, până în anul 2016 s-au reabilitat, în județul Maramureș, doar 56 kilometri. În acest mandat, am reușit să obținem finanțări, să semnăm contracte, să facem licitații și să demarăm șantiere, unele deja finalizate și altele în lucru, pentru 200 kilometri de drum județean”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș.

Pe cei aproximativ 550 de km de drum județean, care nu au fost cuprinși într-un proiect de reabilitare, e nevoie de lucrări de întreținere pentru a oferi maramureșenilor condiții de trafic optime, consideră administrația județeană.

”Doar în acest an vorbim despre numeroase intervenții atât în Țara Codrului, cât și în Țara Lăpușului și Maramureșul Istoric. Este dificil să afirmăm că o sumă de 40 de milioane de lei este suficientă, când societatea a solicitat pentru acest an o sumă dublă. Banii pentru drumurile județene nu vor fi suficienți atât timp cât nu vom reuși să atragem proiecte pentru reabilitarea acestora. Acest obiectiv privind reabilitarea drumurilor județene trebuie promovat și în următorul mandat al Consiliului Județean Maramureș și abia apoi vom putea vorbi despre o rețea cu adevărat modernă”, a subliniat șeful administrației județene.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1