Consiliul Judetean sustine candidatura Municipiului Baia Mare la titlul de ”Capitala Tineretului din Romania 2018 – 2019”

Federatia Organizatiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramures a inaintat Consiliului Judetean o adresa privind sustinerea candidaturii Municipiului Baia Mare pentru titlul de ”Capitala Tineretului din Romania” 2018 – 2019, aratand ca, impreuna cu Primaria Municipiului Baia Mare au depus candidatura pentru acest titlu.

”Fiecare oras care primeste acest titlu are oportunitatea de a dezvolta insusi un program cadru amplu care vizeaza dezvoltarea urbana prin participarea tinerilor, capitalele realizand proiecte din ce in ce mai profesionale, abordand noi teme de interes pentru tineri si incurajand dezvoltarea de idei noi si inovatoare referitoare la participarea activa a tinerilor in viata comunitatii.

Incercand sa stabileasca noi modele de dialog structurat si de responsabilizare, mobilizare a cetatenilor, aceste programe anuale aduc o contributie semnificativa la procesul de armonizare a diversitatii urbane, conservand identitatea diversa a comunitatilor dar si promovand toleranta bazata pe comunicare si actiune comunitara”, a aratat Danut Orza, presedintele Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramures.

Proiectul privind aprobarea Declaratiei de intentie de sustinere a candidaturii Municipiului Baia Mare la titlul de ”Capitala Tineretului din Romania” a fost supus votului plenului Consiliului Judetean de catre presedintele Gabriel Zetea, care a fost mandatat sa stabileasca protocoale, acorduri, conventii, dar si modalitatile concrete de sustinere a candidaturii si de participare la actiunile intreprinse.

”Am sustinut de fiecare data demersurile municipiului in toate domeniile. Baia Mare este cea mai mare si cea mai importanta comunitate maramureseana, iar Consiliul Judetean Maramures va fi, de fiecare data, alaturi de municipiu in proiectele si candidaturile pe care si le propune. Acesta este un proiect onorabil pentru noi, ca judet, iar de doi ani de zile avem in bugetul CJ o linie de finantare care se refera direct la activitatile de tineret.

Am avut o crestere cu aproximativ 75% a finantarilor pentru ONG-urile de tineret in acest an, iar dorinta noastra este aceea ca tinerii sa simta ca sunt importanti, iar proiectele lor sunt privite cu seriozitate de catre reprezentatii judetului. Prin acest acord de parteneriat, tinerii vor avea acces mai usor la deciziile care se iau si care ii privesc in mod direct”, a aratat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea. Proiectul de hotarare a fost votat cu unanimitate de voturi de alesii judeteni prezenti la sedinta ordinara din 27 iulie 2017.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1