Consiliul Local Baia Mare a revocat accesarea creditului bancar de 100 milioane lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bani-economie-1Consiliul Local Baia Mare a hotarat luni, 12 decembrie, intr-o sedinta extraordinara, sa revoce accesarea creditului bancar de 100 milioane lei.

Din alesii prezenti, doar doi au fost impotriva revocarii proiectului privind creditul, adoptata la inceputul anului dupa mai multe controverse.

Motivul principal pentru adoptarea hotararii de astazi este acela ca imprumutul nu si-ar mai avea rostul.

Initial, accesarea creditului a fost aprobata pentru achizitii imobiliare, reabilitari si imbunatatirea infrastructurii.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

8 Comments

 1. pop

  Cum poti sa te dezvolti in ziua de azi fara împrumuturi bancare? o sa stranga la ciorap? Nimeni nu a zis sa prafuiasca banii dupa bunul obicei,dar daca vrem dezvoltare nu stiu daca un oras cu asa un handicap ca al nostru,se poate dezvolta doar din taxe.

  Reply
   1. teodor

    Daca vrei ca municipiul sa fie la nivel de Seini sau Baia Sprie,unde singura realizare sunt cateva camere big brother puse pe stâlpi,atunci nu e nevoie de împrumuturi pentru dezvoltare.Sau si mai rau daca esti primar in Basesti si astepti pomana de la CJ MM pentru a-ti plăti energia electrica consumata atunci poti sa pui matura in usa Primăriei.Dezvoltare industriala nu se face cu niste martoage si o scoala de echitatie,dupa cum isi doreste satmareanul Zetea sa dezvolte judetul.Din cate stiu si judetul s-a împrumutat pentru Aeroport.Daca proiectele cakiste ar fi viabile,atunci sigur un parc industrial nu se face fara bani.Nici Universitatea de la Centrala Minelor,primăria la Minerul sau Aquaparcul.Sa inteleg ca acest oras pentru următorii ani nu-si mai doreste chiar nimic?

    Reply
    1. nicolae

     Cu actuala administratie chiar nu se va face absolut nimic,iar din cate ne dam seama marile proiecte ale lui Chereches erau doar praf in ochi,nerealizabile.Mai citesti ca el alaturi de mama-sa vor sa faca din Firiza statiune.Oricum din lipsa locurilor de munca tot orasul e o adevarata statiune.

     Reply
    2. Bau

     Cand o sa fie un proiect pentru parc industrial si pentru o universitate se va accesa un credit, de ce sa platim dobanzi pentru povesti, nimic concret?! foarte bine au facut, pentru cine sa mai faci universitate? ca toti tinerii absolventi de liceu au plecat la Cluj sau in tari straine. A trecut un an de la votarea creditului si nu s-a intamplat nimic, chiar trebuie luat pentru nimic?

     Reply
  1. G.B

   Actualul CL cu actuala administratie nu sunt in stare sa faca mare lucru.Deci e bine ca au renuntat la credit deoarece nu au viziune,iar proiectele cakiste erau probabil doar abureli , mai ales daca finul Marinel nu e in stare sa le puna in aplicare.Or face si ei doar studii de fezabilitate,in schimb sa speram ca nu o sa se suprapuna la facut scoli de echitatie si de bune maniere cu cei de la judet.CAP-ul pot sa-l faca impreuna cu Zetea si cei de la PMP,alti ceapisti de serviciu.

   Reply
 2. Stefan

  Proiecte noi sunt necesare dar nu fantasmagoriile primarului penal. Chiar nu vreti sa intelegeti ca omul e murdar si corupt, ca a devalizat orasul si nu sunt bani pentru aproape nimic. Nu exista activitate sau venit sau cheltuia pe care sa nu o fi zeciut. Daca Anghel era „10%”, Chereches a fost „fara numar, fara numar”. Eu vreau sa plece Barbul si toata gasca aservita primarului suspendat, cei care sunt complici la hotii. Sustin anularea creditului! Ma deranjeaza doar fatarnicia acelui individ Gligan care face pe justitiarul. El care in 2012 iesea cu punga de plastic cu bani din sediul lui Chereches aflat in Centrul Vechi. Sunt poze pt asta. Oaie cu piele de lup!

  Reply
 3. Attila

  Asta cu universitatea e o utopie megalomana a lui kk, care ar insemna doar tocare de bani, nicidecum nu ar fi vreo investitie. Ati mai auzit de vreo universitate privata subventionata de la bugetul local al vreunui oras?? Caci universitate de stat (apartinand de ministerul educatiei) nu se poate crea prin hotarari de CL. Povesti pentru prosti.
  Iar imprumuturi iei atunci cand cu banii aia faci ceva prin care produci un profit/venit, ca sa ai de unde restitui imprumutul si sa ramai cu investitia. Pentru beculete, cel mai mare brad, artificii si alte paranghelii nu merita bagat orasul in datorii.
  Un oras nu se dezvolta artificial, prin imprumuturi, ci prin politici inteligente de atragere a capitalului. Si in timp, nu asa, peste noapte, cum viseaza fanii lui kk.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2