Consiliului Judetean Maramures a aniversat 25 de ani de excelenta in administratia publica judeteana (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

Consiliul Judetean Maramures a aniversat vineri, 10 noiembrie, 25 de ani de la constituirea primului consiliu judetean. Evenimentul a inceput inca de la primele ore ale diminetii, cu ”Ziua portilor deschise” pentru toti cei care au dorit sa viziteze institutia, birourile executivului, salile de sedinta sau turnul Palatului Administrativ, se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Judetean Maramures.

Cu incepere de la ora 12.00, cei peste 200 de consilieri judeteni, presedintii si vicepresedintii care au activat sau inca activeaza in Consiliul Judetean au participat la sedinta festiva de la Teatrul Municipal din Baia Mare. Printre oaspetii de seama s-au numarat si ministrul Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, secretarul de stat in Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), Cosmin Butuza, parlamentari ai judetului, directorii celor 23 de institutii din subordinea Consiliului Judetean si directori ai institutiilor deconcentrate din Maramures.

Momentul festiv a debutat cu intonarea imnului Romaniei de catre Corul Barbatesc din Finteusu Mare.

Zamfir Ciceu, cel care a condus Consiliul Judetean intre anii 2012 – 2016 a declarat ca activitatea in administratia publica nu este neaparat una grea, ci una complexa.

”Dupa ce omul politic a ajuns intr-o demnitate publica trebuie sa dezbrace halatul politic si sa se apuce de administratie. Fara administratie, politica ramane o vorba goala. Aplicarea politicilor in administratie este una dintre cele mai mari provocari, iar masura in care am reusit o apreciaza judetul Maramures”. La final, Zamfir Ciceu a multumit colaboratorilor si aparatului propriu cu care a lucrat in timpul mandatului sau, dorind, in acelasi timp, mult succes actualei conduceri.

Urmatorul la cuvant s-a inscris Mircea Man, presedinte al Consiliului Judetean intre anii 2008 – 2012. Despre perioada in care a condus institutia judeteana spune ca a fost grea, dar frumoasa.

”A fost o perioada grea, pe care mi-am asumat-o, dar a fost frumos, solicitant si interesant. Am fost apropiat de primari si de institutiile din subordine si m-am bucurat ca am avut ocazia sa lucrez alaturi de ei. Doresc mult succes actualului presedinte, consilierilor judeteni, parlamentarilor, deoarece fara fonduri care sa vina spre Maramures lucrurile nu pot sa avanseze”.

La microfon a vorbit, apoi, Marinel Kovacs, cel care a fost presedinte al Consiliului Judetean intre anii 2004 – 2008.

”Este un moment aniversar, deoarece sarbatorim 25 de ani de la infiintarea Consiliului Judetean. Felicitari tuturor celor prezenti pe scena, cei care vreme de doua, trei sau chiar mai multe mandate au incercat si chiar au reusit sa faca ceva pentru acest judet. Le multumesc tuturor celor care au lucrat la elaborarea si apoi realizarea hotararilor care au avut in vedere interesul Maramuresului”, a declarat Marinel Kovacs.

Intre anii 2000 si 2004, in fruntea Consiliului Judetean s-a aflat Alexandru Cosma. In cuvantul sau adresat invitatilor, Cosma a aratat ca infiintarea Consiliului Judetean inseamna refacerea autoritatii statului in teritoriu. ”Multumesc tuturor celor care au lucrat si care au gandit altfel pentru Maramures. Cel mai important este faptul ca, de-a lungul timpului, am reusit sa ne transferam idealurile si gandurile de la un presedinte la alt presedinte, iar aparatul propriu a dus mai departe proiectele gandite”.

Tot un mandat de patru ani de zile a avut si Teodor Luputi, cel care s-a aflat la conducerea Consiliului Judetean intre anii 1996 – 2000. Acesta aratat ca momentul este incarcat de aduceri aminte si nostalgii.

Intre 1995 – 1996, Consiliul Judetean Maramures a fost condus de Calin Matei. Despre anii petrecuti in institutia judeteana in functiile de consilier judetean, presedinte sau vicepresedinte a avut doar cuvinte de apreciere, aratand ca acesta va ramane cel mai drag loc de munca pentru el, mai important chiar decat Parlamentul Romaniei.

A vorbit, apoi, Decebal Traian Remes, presedinte al CJ Maramures intre 1994 – 1995, ultimul la cuvant fiind si primul presedinte al acestei institutii in judet, Ioan Dulf, care a activat in mandatul 2002 – 2004.

Dupa discursurile celor noua presedinti, la cuvant s-au inscris senatorul Liviu Marian Pop, ministru al Educatiei Nationale si prefectul judetului Maramures, Vasile Moldovan. A urmat decernarea plachetelor si a diplomelor pentru vicepresedintii Consiliului Judetean, pentru cei care au activat in functiile de secretari sau de administratori ai judetului. Nu a lipsit nici mesajul Preasfintitului Parinte Episcop Iustin, care a subliniat faptul ca acest eveniment marcheaza un sfert de secol de munca, de zbateri, de idealuri, de impliniri.

La final, toti consilierii judeteni care au activat in acesti 25 de ani au fost recompensati cu o diploma si o placheta, evenimentul continuand in fata Palatului Administrativ din Baia Mare cu spectacolul oferit de Ansamblul Folcloric National ”Transilvania”, ”Cat ii Maramuresu”, unde au fost prezenti invitati din Moldova, Transilvania, Tara Romaneasca, Chisinau si Cernauti. Momentul aniversar s-a incheiat prin aprinderea iluminatului arhitectural, se mai arata in comunicat.

ZiarMM

Foto: Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole