Constanta: Numarul delfinilor esuati pe litoralul romanesc s-a redus semnificativ in anul 2018

Reclame home 1
Reclame home 1

Numarul cazurilor de delfini esuati pe plajele litoralului romanesc a scazut cu 38% in 2018, fata de anul anterior, informeaza un comunicat de presa transmis luni de organizatia ecologista Mare Nostrum, din Constanta, care deruleaza un program multianual de monitorizare a mamiferelor marine, informeaza AGERPRES.

Potrivit sursei citate, in 2018 au fost inregistrate doar 87 de cazuri de delfini esuati, spre deosebire de anul 2017, cand au fost inregistrate 139 de astfel de cazuri.

„Cele mai multe cazuri de esuari au fost inregistrate in lunile august (22), iunie (18) si mai (16). In lunile februarie, martie si decembrie nu a fost inregistrat niciun astfel de caz dar, din nefericire, peste jumatate din cazuri (54%) au fost de marsuini – specie pe cale de disparitie in Marea Neagra. Fata de anul trecut, ponderea cazurilor de afalini si delfini comuni a fost mai mare: afalini (35%) si delfini comuni esuati (8%)”, precizeaza comunicatul Mare Nostrum.

De asemenea, se mai arata ca in 24 din cele 87 de cazuri de esuare a mamiferelor marine cauza a fost determinata de capturarea accidentala in plasele pentru pescuit, ultimul caz fiind semnalat pe 14 noiembrie 2018, fiind vorba de un marsuin de 130 de centimetri lungime, aflat in stare moderata de descompunere.

Activitatile de observare a delfinilor fac parte din cadrul Programului „Monitorizarea si conservarea cetaceelor din Marea Neagra”, sustinut financiar prin Campania „Adopta un delfin”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2