Constantin: A venit timpul ca romanii sa aiba din nou acces la imprumuturile bancare

daniel-constantinCopresedintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat marti ca romanii trebuie sa aiba din nou acces la imprumuturile de la banci, iar relatia dintre institutiile bancare si cetateni trebuie sa devina una constructiva.

”Una dintre tintele ALDE este o economie sigura, puternica si care sa utilizeze mai eficient resursele proprii. De aceea, cred ca a venit timpul ca romanii sa aiba din nou acces la imprumuturile bancare si sa recladim relatia de incredere dintre banci si cetateni, sa o transformam intr-o relatie constructiva. In momentul de fata, bancile inca au o atitudine poate prea restrictiva in fata intreprinzatorilor, persoanelor fizice, si va trebui sa luptam pentru a schimba aceasta situatie. In acelasi timp, apreciez ca sistemul nostru financiar trebuie sa isi recastige capacitatea de a finanta economia reala, iar acest lucru se realizeaza inclusiv prin creditare”, a precizat Constantin, intr-un comunicat de presa remis AGERPRES.

Liderul ALDE a mai spus ca, in calitate de reprezentant al unui partid liberal, are obligatia de a contribui la crearea unui mediu care sa imbunatateasca accesul la finantare a IMM-urilor.

“IMM-urile se confrunta in prezent cu probleme serioase in ceea ce priveste imprumuturile. O spun si ca ministru al Agriculturii, pentru ca stiu foarte bine cat de greu le este fermierilor care merg la banca sa obtina un imprumut convenabil si, din pacate, primesc de multe ori un refuz. De aceea, trebuie sa initiem discutii pentru a gasi solutiile cele mai corecte  pentru deblocarea finantarii pe termen lung, astfel incat Romania sa beneficieze de o crestere economica durabila”, a sustinut Constantin, precizand totodata ca, in opinia sa, imbunatatirea accesului la creditare a IMM-urilor este cheia redresarii economiei.

De asemenea, Daniel Constantin a aratat ca are in vedere sa puna in dezbatere “acordarea unor facilitati pentru imprumuturile bancare pentru persoanele fizice si micii intreprinzatori”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1