Constantin: Exista toate premisele ca agricultura sa cunoasca o dezvoltare importanta

Reclame home 1
Reclame home 1

Exista toate premisele ca agricultura sa cunoasca o dezvoltare importanta in perioada urmatoare, a afirmat vineri, in cadrul unei dezbateri organizate de Universitatea de Agronomie si Medicina Veterinara din Iasi, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, informeaza Agerpres.

Conform declaratiilor acestuia, agricultura romaneasca s-a dezvoltat in ultimii ani datorita fondurilor europene, acestea reprezentand cea mai importanta sursa de finantare in domeniu. ‘In 2012 am avut o infuzie de fonduri europene de 2,5 miliarde de euro, atat pe plati directe cat si pe programe de dezvoltare rurala, in 2013 — 2,7 miliarde de euro, si sper ca in 2014 sa atragem 2,9 miliarde de euro.

Abia acum incepem sa punem in practica ceea ce va urma, programul 2014-2020. Probabil ca anul 2015, din punct de vedere al fondurilor, va fi mult mai consistent. Din punctul meu de vedere exista toate premisele ca agricultura sa cunoasca o dezvoltare importanta in perioada urmatoare’, a spus ministrul Daniel Constantin.

Potrivit oficialului, in 2013 Romania a ajuns in topul tarilor, din punct de vedere al agriculturii, tara noastra fiind clasata pe locul intai, in Europa, la productia de floarea soarelui, iar la productia de porumb, pe locul doi.

‘Probabil ca si la celelalte categorii de culturi suntem pe locuri fruntase. Sigur, au fost si conditii meteo bune anul trecut. Cred ca si faptul ca s-au platit subventiile la timp si alte subventii pe care le-am practicat in domeniul irigatiilor, de exemplu, au contribuit la aceste rezultate foarte bune. Cred ca cel mai important este acela ca dupa multi ani in care am importat, in 2013 am avut un excedent de produse alimentare’, a mai spus ministrul.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole