Constantin: In ultimii ani 12.000 de tineri si-au deschis afaceri in agricultura

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

daniel-constantinPeste 12.000 de tineri si-au inceput propria afacere in ultimii ani datorita fondurilor europene avute la dispozitie in agricultura, a declarat luni ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, cu ocazia deschiderii anului universitar 2015 – 2016 la Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului din cadrul ASE Bucuresti, transmite Agerpres.

“Datorita fondurilor europene pe care le-am avut la dispozitie in agricultura, in ultimii ani, peste 12.000 de tineri si-au inceput propria afacere, prin programe de finantare europeana, cu ajutorul autoritatilor de la Bucuresti, 12.000 de tineri s-au instalat in mediul rural, s-au intors acolo de unde au plecat si si-au inceput propria afacere. Nu mai putin de 50.000 de locuri de munca au fost create in ultimii sapte ani cu ajutorul fondurilor europene. Si pentru a convinge ca viitorul suna bine, ca sa spunem asa, trebuie sa va spun ca si in perioada urmatoare fondurile europene vor oferi aceleasi oportunitati”, a afirmat Daniel Constantin.

El a precizat ca, in calitate de ministru al Agriculturii, nu poate fi decat mandru ca atat de multi studenti s-au orientat catre o meserie care, din punctul sau de vedere, are un viitor in Romania.

“Un domeniu care, cred eu, are viitor si un mesaj pe care trebuie sa-l transmitem si catre studentii care sunt in anul terminal si care astazi isi pun problema locului de munca de maine. Vreau sa va spun ca sunt, de mai bine de trei ani de zile, in fruntea Ministerului Agriculturii si am putut sa vad ca acest domeniu s-a dezvoltat an de an, acest domeniu a creat locuri de munca, ofera posibilitatea tuturor absolventilor sa isi inceapa si propria afacere”, a mai spus Daniel Constantin.

Ministrul a remarcat progresul calitativ inregistrat in ultimii ani la aceasta facultate, precum si progresul cantitativ, respectiv numarul mare de studenti inscrisi in anul universitar 2015 — 2016.

“Eu cunosc foarte bine procesul didactic pe care il desfasurati, baza materiala de care dispuneti si pe care o imbogatiti in fiecare an, dar in acest an trebuie sa remarc si procesul cantitativ pe care l-ati realizat, cu un numar record de studenti pe ansamblu in aceasta prestigioasa Academie, dar in particular in aceasta facultate”, a spus ministrul Agriculturii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *