Constantin: Incercam sa aducem informatiile despre fondurile europene mai aproape de fermieri

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

fermier-agriculturaMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat joi, pentru AGERPRES, ca face demersuri pentru a aduce cât mai aproape de fermieri informatiile despre fondurile europene si de a primi de la acestia informatii despre nevoile pe care le au.

El face, pe parcursul zilelor de joi si vineri, vizite de lucru in sase comune clujene, alaturi de caravana PNDR 2020, in vederea promovarii Retelei Nationale de Dezvoltare Rurala.

‘Este o vizita in scop profesional, incercam sa aducem informatiile despre fondurile europene mai aproape de fermieri. Pe de alta parte, incercam sa identificam la nivel de comuna oameni care sunt interesati sa intre in reteaua nationala de dezvoltare rurala. Ce inseamna acest lucru ? Sa interactioneze direct cu oamenii din Ministerul Agriculturii, din Autoritatea de Management, sa primeasca informatii in mod direct, sa le transmita fermierilor, dar, in egala masura, sa ne transmita si noua informatii cu privire la activitatea care se desfasoara in fiecare comuna si nevoile pe care le au fermierii.

Pe de alta parte, este o perioada extrem de incarcata, in sensul ca suntem pe ultima suta de metri pentru accesarea de fonduri europene din Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013. In egala masura, am lansat si cred ca suntem singurul minister care deja a lansat aproape toate masurile pentru finantare, primim proiecte. Valoarea proiectelor masurilor deschise este deja de 900 de milioane de euro, numai pentru anul 2015, din luna septembrie se deschide si ultima masura cu interes extraordinar pentru primarii, masura de investitii in zona de infrastructura rutiera, canalizare, apa. Asadar, sunt foarte multe informatii pe care trebuie sa le transmitem’, a mentionat Daniel Constantin.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *