Constantin: Nu cred ca trebuie sa ne speriem de studiul OMS privind carnea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

carneStudiul prezentat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) privind produsele din carne si carnea rosie nu trebuie sa reprezinte un motiv de ingrijorare pana cand nu se vor pronunta cele trei institutii ale statului abilitate cu sanatatea umana, a declarat miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, scrie Agerpres.

„Nu este un moment care trebuie sa ne sperie pentru ca avem pe de o parte Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului, iar pe de alta parte, ANSVSA si Ministerul Sanatatii. Sunt cele trei entitati legale care trebuie sa se pronunte.

Nu as face alte comentarii decat dupa ce specialistii se pronunta, dar nu cred ca este un motiv de ingrijorare si nu cred ca trebuie sa ne speriem de acest studiu. Am vazut reactii si dintr-un sens si din celalalt, dar este de datoria celor trei institutii din tara noastra care se ocupa de sanatatea umana sa analize foarte clar ce se spune acolo”, a declarat, miercuri, la Indagra, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Consumul de carne procesata poate provoca aparitia unor forme de cancer ale sistemului digestiv, in timp ce consumul de carne rosie este o cauza probabila a imbolnavirilor oncologice, conform unui nou raport dat publicitatii luni de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), transmite Reuters.

Potrivit evaluarilor OMS, consumul de carne procesata precum carnatii, mezelurile sau preparatele din conserve poate fi cancerigen pentru oameni la fel cum „probabil” este si consumul de carne rosie.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2