Constantin: Obiectivul nostru este de a certifica faptul ca avem produse de calitate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

daniel-constantinInfiintarea unei singure institutii de control pe partea de siguranta alimentara reprezinta o varianta analizata de autoritati si sustinuta de unele patronate din industria alimentara, care se plang de abuzurile din sistem, insa scopul principal al acestor controale ramane, de departe, certificarea calitatii produselor din piata, scrie Agerpres.

„Exista la ora actuala o dorinta foarte mare a celor care lucreaza pe zona de productie, de procesare si pe zona de desfacere de a avea fiecare institutie de control atributii clare in domeniu, pentru ca sunt foarte multe controale de la foarte multe institutii. Nu stiu deocamdata daca ar trebui sau ar fi bine sa avem o singura institutie de control, cred insa ca fiecare trebuie sa aiba atributii foarte clare pentru ca de multe ori din diverse motive exced cadrului pe care il au. Cred ca aici avem de lucrat in perioada urmatoare”, a declarat, luni, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, la o dezbatere privind siguranta alimentara.

Acesta a precizat ca, deocamdata, nu au fost astfel de discutii pentru unificarea tuturor entitatilor de control, insa nu a exclus analizarea oricarei variante care este credibila pentru a da incredere consumatorilor in produsele pe care le consuma.

‘Nu am discutat o astfel de idee, dar trebuie analizata orice varianta care este credibila pentru a da incredere consumatorilor. Obiectivul nostru, al Guvernului nu doar al institutiilor implicate, este acela de a certifica faptul ca in Romania sunt produse de calitate, de a da incredere consumatorului sa consume produse din tara noastra. Nu vreau sa dau exemple dar sunt lanturi de magazine care importa produse mult mai ieftine, sub pretul de cost din tara noastra. Consider insa ca fiecare institutie si-a facut treaba si am colaborat bine fiecare pe bucatica ei”, a adaugat seful MADR.

La randul sau, Alexandru Rafila, reprezentantul OMS pentru Europa, considera ca prea multe controale obosesc nu doar producatorii ci si comerciantii, iar ideea construirii unei entitati comune de control, cel putin in domeniul alimentului, ar trebui luata in considerare.

„In opinia mea cred ca prea multe controale obosesc nu doar producatorii ci si comerciantii, iar ideea construirii unei entitati comune de control, cel putin in domeniul alimentului, care sa implice cele trei autoritati, ANSVSA, ANPC si MS, probabil ar trebui luata in considerare, macar asa ca si concept. Ministerul Sanatatii are doua domenii de competenta in aceasta zona, una se refera la reglementarea calitatii alimentului, iar cealalta de control, prin inspectia sanitara de stat. Cred ca competentele trebuie bine delimitate in ceea ce priveste activitatea de reglementare, dar si pe cea de control”, a spus Rafila.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole