Constantin: PNDR 2014-2020 primeste primele proiecte

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

PNDR 2014- 2020 incepe marti sa primeasca primele cereri de finantare, avand insa doua particularitati importante, respectiv depunerea online a proiectelor si introducerea unor proiecte tip pentru fermierii mici si mijlocii, a declarat, marti, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, scrieAgerpres.

“Incepand de azi (marti — n.r.), PNDR 2014-2020 primeste primele proiecte. Sunt insa cateva particularitati pe care as vrea sa le prezentam beneficiarilor. In primul rand, proiectele se depun online, totul este pe calculator, in special de catre fermierii mari. Ei nu trebuie sa mai vina decat o singura data la APIA, atunci cand proiectul este aprobat. A doua particularitate la care tin foarte tare se refera la faptul ca pentru fermierii mici si mijlocii care nu au posibilitatea sa depuna online sau cu siguranta sa isi plateasca un consultant, introducem acele proiecte tip de care am vorbit. Ele au fost disponibile de anul trecut intr-un numar de sase proiecte, dar astazi avem inca 10 proiecte pe care le lansam si care sunt disponibile pe site-ul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit”, a spus Constantin.

Seful MADR a explicat ca prin aceste proiecte tip un fermier poate sa obtina o finantare in trei pasi, APDRP fiind cea care introduce proiectul pe fluxul de finantare.

“Prin aceste proiecte tip un fermier poate sa obtina o finantare in trei pasi. Trebuie doar sa descarce proiectul, al doilea pas sa-l completeze si apoi sa il depuna si sigur de aici intervine o birocratie, dar care nu este a fermierului. APDRP este cea care introduce pe tot fluxul inclusiv pe partea de creditare si garantare pana la momentul aprobarii”, a aratat ministrul Agriculturii.

Masura lansata marti, respectiv 121 “Modernizarea exploatatiilor agricole”, va fi disponibila timp de doua luni, insa tot marti “mai are loc o lansare a unei alte masuri, cea de bunastare la sectorul de porcine si pasari”, a mentionat ministrul.

Potrivit sursei citate, PNDR 2014-2020 aduce o serie de modificari fata de programul anterior, care vizeaza in principal simplificarea si concentrarea fondurilor pe anumite sectoare prioritare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *