Constantin: Pretul painii a scazut cu 10,25%

Reclame home 1
Reclame home 1

Pretul painii a scazut in perioada septembrie 2013 – iulie 2014 cu 10,25%, iar evaziunea fiscala s-a redus cu circa 300 de milioane de lei, dupa introducerea TVA de 9% la paine, a declarat, miercuri, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, intr-o conferinta de presa, transmite Agerpres.

„Dupa un de zile de la reducerea TVA de la 24% la 9% la paine, vorbim de un mediu de afaceri mult mai sanatos pentru ca nu s-au mai inregistrat insolvente sau falimente in sectorul de morarit si panificatie si datorita productiei fiscalizate avem si o hrana mai sigura pentru populatie. Pretul painii in perioada septembrie 2013 — iulie 2014 s-a diminuat cu 10,25%, iar puterea de cumparare a cunoscut o crestere semnificativa in conditiile in care la sfarsitul anului trecut aveam o inflatie de 1,55%’, a spus Constantin.

Potrivit sursei citate, evaziunea fiscala in sectorul de morarit si panificatie s-a redus cu circa 300 de milioane de lei, in perioada mentionata, iar productia fiscalizata a cunoscut o crestere cu 16% la faina si cu 18% la paine.

Un studiu de evaluare a efectelor acestei masuri, realizat de autoritati si patronatul de profil, arata ca reducerea TVA la produsele de morarit si panificatie, de la 24% la 9%, la 1 septembrie 2013, a condus la reducerea evaziunii fiscale cu 20% si a generat la consumatori economii de 136 milioane de euro.

In intervalul mentionat, productia de paine a crescut cu 20%, de la 862.000 tone la 1,026 milioane tone.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole