Constantin: Reducerea TVA poate sa asigure relansarea consumului

Reclame home 1
Reclame home 1

alimenteMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat joi, la Poiana Brasov, in cadrul conferintei Meat&Milk, ca este nevoie de o relansare a consumului, de o piata mai mare, de un consumator mai puternic, iar reducerea TVA poate sa asigure atingerea acestui obiectiv, scrie Agerpres.

„Va marturisesc ca la inceputul mandatului meu, in anul 2012, doream foarte tare sa reducem TVA, dar nu eram atat de optimist. Astazi, suntem intr-un moment in care nu mai vin sa va promit, ci de cateva zile vorbim deja de un TVA redus si sper ca, in cateva zile — saptamani — luni, sa vorbim si despre efectele acestei reduceri (…)

Statisticile arata ca Romania are nevoie in momentul de fata, dar si dumneavoastra producatorii, procesatorii, aveti nevoie de relansarea consumului, aveti nevoie de o piata mai mare, de un consumator puternic, iar eu cred ca reducerea TVA poate sa asigure atingerea acestui obiectiv. Sigur ca nu sunt convins ca reusim intr-un timp foarte scurt. Nu vom reusi numai cu consumatorii din tara noastra de aceea poate ca, in dezbaterile de astazi discutam sa vedem ce putem face, pasii urmatori pentru a depasi piata nationala pe care ne batem in momentul de fata, fie ca este vorba despre produsele de carne, fie de cele din lapte”, a afirmat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

El a subliniat ca ministerul face „eforturi pentru gasirea unor piete externe mai mari decat piata europeana, cum sunt cele din tarile arabe si chiar cea din SUA”, precizand ca va face o vizita pe continentul american in scurt timp.

Daniel Constantin a amintit de problemele cu care s-a confruntat sectorul de lapte in ultimii ani, mai ales din cauza importurilor, dar si a lipsei de competitivitate a producatorilor romani, dar si generate de faptul ca nu au existat suficiente ferme de productie, de reproductie, „situatii care s-au mai rezolvat si s-au corectat cu ajutorul fondurilor europene”.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole