Constantin: Suprafetele cultivate in sistem ecologic din 2010 pana in prezent au crescut cu 37%

Reclame home 1
Reclame home 1

Agricultura-ecologicaSuprafetele cultivate in sistem ecologic din 2010 si pana in prezent au crescut cu 37%, dar ponderea ramane mica, de 2,1%, daca este raportata la totalul suprafetelor agricole, a declarat, joi, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, la o conferinta de specialitate, scrie Agerpres.

„Acest sector este in faza incipienta de dezvoltare, daca ma uit la suprafata pe care o avem. Doar 2,1% din suprafata agricola a Romaniei este in sistemul de agricultura ecologica. Sigur ca cifra de 290.000 de hectare este impresionata si este buna, dar ca procent cred ca avem un spatiu foarte mare pentru a ne dezvolta.

Potentialul acesta a fost vazut si de oamenii de afaceri care vin si investesc fonduri proprii, dar in egala masura cauta si oportunitati de finantare, si nu ma refer la mediul bancar, ci la fondurile europene nerambursabile pe care le avem la dispozitie”, a spus Constantin.

Conform acestuia, suprafetele cultivate in sistem ecologic din 2010 si pana in prezent au crescut cu 37%.

Numarul de operatori in agricultura ecologica a crescut, de la 1.000 de operatori la 25.000, iar acum pare ca s-au stabilizat undeva la 13.000-14.000 de operatori.

Potrivit ministrului Agriculturii, pe zona de zootehnie, din 2010 si pana in prezent, cresterea efectivelor care sunt in acest sistem a fost de 60%. In prezent, in sectorul de bovine sunt 34.000 de animale crescute in sistem bio. Acest sector implica si pasunile si hrana aferenta.

De asemenea, exista 121.000 de ovine si caprine si 58.000 de pasari crescute in acest sistem. In apicultura exista 81.000 de familii de albine in sistem ecologic. Potrivit ministrului Agriculturii, 10% din vinurile produse in Romania sunt realizate in sistem ecologic.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole