Constantin: Valoarea agriculturii romanesti a crescut exponential in ultimii ani

Reclame home 1
Reclame home 1

daniel-constantinValoarea agriculturii romanesti a crescut exponential in ultimii ani, de la 417 miliarde de lei in 2007 la peste 669 miliarde de lei la sfarsitul lui 2014, a declarat miercuri, la deschiderea Indagra 2015, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, scrie Agerpres.

„2015 a fost un an dificil pentru agricultura si in pofida faptului ca inca mai avem multe de facut pot spune ca agricultura, pe ansamblu, a progresat extraordinar. Din anul 2007, de la integrarea in Uniunea Europeana, am reusit doi ani consecutivi, 2013 si 2014, sa exportam mai mult decat sa importam.

Insa nu doar acest lucru este important ci si faptul ca valoarea agriculturii din punct de vedere al contributiei in produsul intern brut a crescut exponential. Daca in 2007 contributia era de 417 miliarde de lei am ajuns in 2014 la 669 miliarde de lei”, a precizat Daniel Constantin.

Acesta a mentionat ca fondurile europene de care a beneficiat Romania din 2007 si pana in prezent (peste 8 miliarde de euro pe investitii si peste 8 miliarde de euro pe plati directe) au contribuit la dezvoltarea agriculturii romanesti si la progresul industriei alimentare autohtone.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole