Constructiile au crescut cu aproape 10% in primele noua luni 

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

construction site blueVolumul lucrarilor de constructii a crescut, in primele noua luni ale acestui an, cu 9,9%, ca serie bruta, comparativ cu perioada similara din 2014, in timp ce avansul in luna septembrie fata de august, tot pe serie bruta, a fost de 13,7%, reiese din datele publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS), transmite Agerpres.

Pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele noua luni din acest an, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 10,5%, fata de perioada similara a anului trecut, iar lunar — septembrie fata de august — volumul s-a majorat cu 0,7%.

“Pe elemente de structura (serie bruta — n. r.) au avut loc cresteri in primele noua luni la lucrarile de reparatii capitale cu 15,9%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 13,2% si la lucrarile de constructii noi cu 7,6%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 15,6% si la cladirile nerezidentiale cu 5,2%. Cladirile rezidentiale au scazut cu 0,2%”, se precizeaza in comunicatul INS.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total cu 10,5%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 17,5%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 10,5% si la lucrarile de constructii noi cu 9%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: cladirile nerezidentiale cu 8,6%, cladirile rezidentiale cu 6,7% si la constructiile ingineresti cu 6,4%.

In luna septembrie 2015, fata de luna precedenta, volumul lucrarilor de constructii a crescut, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 13,7%, respectiv cu 0,7%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 4,4%, respectiv cu 4%.

Potrivit datelor INS, cresterea pe serie bruta cu 13,7% a volumului lucrarilor de constructii in septembrie fata de august este evidentiata astfel: lucrarile de constructii noi cu 16,7%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 13,2% si la lucrarile de reparatii capitale cu 1,6%. Pe obiecte de constructii au crescut cladirile nerezidentiale cu 20,6%, cladirile rezidentiale cu 15,8% si constructiile ingineresti cu 10,3%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate s-a inregistrat pe total o crestere cu 0,7%, evidentiata la lucrarile de constructii noi cu 4,2%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente si lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 1,8%, respectiv cu 0,4%. Pe obiecte de constructii cladirile nerezidentiale au crescut cu 7,3%, iar scaderi au avut loc la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti cu 6,2%, respectiv cu 0,9%.

Potrivit datelor INS, in septembrie 2015 comparativ cu septembrie 2014, volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta cu 4,4%. Pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 17,8%, respectiv cu 12,6%. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 0,5%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 19,1%. La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale s-au inregistrat scaderi cu 12,2%, respectiv cu 11,1%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 4,0%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 20,7%, respectiv cu 11,3%.

Lucrarile de constructii noi au scazut cu 1,2%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 14,0%. Cladirile nerezidentiale si cladirile rezidentiale au scazut cu 9,7%, respectiv cu 8,1%.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2