Consulul la Timisoara al Germaniei, vizita in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1

Excelenta Sa, Rudolf Krautkrämer, consulul la Timisoara a Republicii Federale Germania, a efectuat vineri, 13 octombrie, o vizita oficiala in judetul Maramures, anunta Prefectura Maramures intr-un comunicat.

La intanire au participat prefectul Vasile Moldovan, vicepresedintele Ioan Doru Dancus, directorul Angela Filip, consilier Noemi Ganea. Diplomatul german se afla pentru prima data in judetul Maramures. Scopul este de a cunoaste judetul si de a identifica oportunitati de colaborare in domeniul economic si cultural.

Prefectul de Maramures a mentionat despre faptul ca in judet isi desfasoara activitatea 152 de firme cu capital german. Domeniile de activitate sunt: produse din cauciuc, mobilier, textile, distributia si controlul produselor electronice, transport, preparare si conservare carne, cercetare stiintifica si inginerie. De asemenea, a mentionat ca in ceea ce priveste schimburile comerciale si infuzia de capital german in Maramures, Republica Federala Germana ocupa locul al doilea dintre tarile cu carejudetul desfasoara afaceri si schimburi economice.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Ioan Doru Dancus, a adus in discutie posibilitatea infratirii judetului cu regiuni din Germania, sprijin in vederea identificari de parteneri interesati pentru colaborare.

Acesta a mentionat despre proiectul ”Diversitate si unitate prin tranzitie”, despre evenimentul ”Zilele Maramuresului”, organizat de administratia publica judeteana, la care consulul a fost invitat sa participe la editia din anul viitor.

Colaborarea cu judetul Maramures este de a ajuta promovarea la nivel national, iar mai apoi la nivel european, a adaugat diplomatul german. Un domeniu adus in discutie de consul a fost turismul, respectiv dezvoltarea cu ajutorul unor investitori si proiecte viabile.

Prefectul Vasile Moldovan a prezentat faptul ca in judet, 464 de elevi studiaza limba materna (germana), ca in 17 unitati de invatamant invata limba germana.2600 de elevi si ca sunt 29 de cadre didactice care predau limba germana.

La finalul discutiilor, consulul german a multumit pentru primire si discutiile fructuoase, pentru deschidere si oportunitatea de colaborare cu autoritatile administratiei publice judetene, se mai arata in comunicat.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2