CONSUM ALCOOL LA VOLAN – Mai multe infracțiuni constatate decat contravenții

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
DrunkDrive

Numărul șoferilor din Maramureș care sunt depistați băuți la volan tinde să crească, peste 100 de șoferi fiind deja prinși cu alcool la bord în primele 4 luni ale anului în curs. Grav este că cei opriți de poliție în marea majoritate a cazurilor sunt băuți bine, iar fapta lor constituie infracțiune, prin urmare au toate șansele să petreacă cateva luni bune după gratii.

„În ceea ce privește consumul de alcool, în primele 4 luni ale acestui an Serviciul Rutier Maramureș a organizat nu mai puțin de 142 de acțiuni punctuale al căror scop a fost depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice. Aceasta mergand mana în mană cu depistarea celor care conduc sub influența substanțelor interzise. Un semnal alarmant este faptul că au fost depistați 156 de conducători auto care au fost depistați sub influența băuturilor alcoolice iar fapta lor a intrat în sfera penalului, constituind infracțiune.

Adică rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceștia au fst cpnducși la UPU în vederea recoltării de probe biologice de sange. În situațiile în care rezultatul probelor biologice de sange a arătat o alcoolemie mai mare de 2 g/l alcool pur în sange organele de poliție judiciară au propus măsura preventivă a reținerii persoanei în cauză pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul social pe care acești conducători îl reprezintă pentru ceilalți participanți la trafic.

Parchetul de pe langă Judecătoria Baia Mare sau Judecătoria Vișeu de Sus au achiesat la propunerea noastră și în majoritatea cazurilor au fost dispuse măsuri preventive în continuare, fie că vorbim de arest prevebtiv, arest la domiciliu sau control judiciar. Semnalul este unul îngrijorător și încercăm să stopăm acest fenomen și să conștientizăm conucătorii auto la ce pericole se expun atunci cand consumă alcool, pe ei și pe ceilalți participanți la trafic. În multe dintre acțiuni am avut concursul Agenției Naționale Antidrog, a avut niște ochelari speciali care simulează realitatea pe care o vede un conducător auto care a consumat băuturi alcoolice peste pragul de 0,70g/l alcool pur în sange”, a declarat comisar de politie Gheorghe Goth de la Serviciul Rutier Maramureș, pentru ziarmm.ro.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2