Consumul de marijuana in scop recreativ, legal in Alaska

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

marijuana-nootropicLegea privind consumul de marijuana in scop recreativ a intrat in vigoare marti in statul Alaska, al treilea stat federal al SUA, dupa Colorado si Washington, care legalizeaza cultivarea de canabis pentru consum propriu, scriu DPA si AFP citate de Agerpres.

‘Incepand de marti, persoanele de peste 21 de ani pot detine legal marijuana 28 de grame de marijuana si sa cultive pana la sase plante de canabis pentru consumul propriu’, se arata intr-un comunicat al serviciilor aflate in subordinea guvernatorului statului Alaska.

Consumul privat devine complet legal pentru adulti, insa ramane ilegal in spatiile publice si se pedepseste cu amenda.

In statul Alaska trebuie modificata legislatia privind vanzarea de canabis, in prezent fiind necesar un permis special dat de autoritati care sa permita acest lucru. Guvernatorul Bill Walker va prezenta un proiect de lege pentru crearea unui Birou de control al marijuanei la nivelul statului Alaska, care a legalizat inca din 1998 utilizarea marijuanei in scopuri medicale pe teritoriul sau.

Potrivit unui raport recent al grupului de cercetare ArcView, 14 state americane vor autoriza consumul de canabis in scopuri recreative pana in 2020.

In noiembrie 2014, in statul Oregon a fost votata legea similara privind legalizarea consumului de marijuana, iar in luna iulie masura va intra in vigoare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *