Consumul excesiv de apa poate fi daunator pentru sanatate

PNL

apa-potabilaConsumul excesiv de apa poate fi daunator pentru sanatate, pentru ca poate da peste cap anumite procese, in pofida binecunoscutului sfat ca trebuie sa bem doi litri de apa pe zi pentru a fi sanatosi, relateaza miercuri 7sur7.be citat de Agerpres.

Se recomanda intre sase si opt pahare de apa pentru stimularea concentrarii si scaderea intensitatii migrenelor si chiar pentru a reduce foamea.

Dar cine transpira mult, de exemplu, nu trebuie sa compenseze band multa apa. ‘Efectul este uneori invers. Daca cineva bea mai multa apa decat este necesar, corpul va transpira incercand sa scape de cantitatea in exces’, spune profesorul Mark Whitley, chirurg si fondator al clinicii londoneze care ii poarta numele, citat in Daily Mail.

Prea multa apa poate provoca si insomnii. ‘Cand adormim, creierul nostru elibereaza un hormon anti-diuretic ce incetineste functia renala si care ne face sa uitam de nevoia de a urina in timpul noptii’, spune Whitley. In schimb, daca se consuma prea multa apa seara, surplusul de lichid din corp depaseste posibilitatile hormonului ADH si apare trezirea in zori pentru a merge la toaleta, urmata de greutatea de a adormi din nou.

Excesul de apa (cativa litri, nu cateva pahare in plus) poate provoca si perturbari ale nivelurilor de sare si minerale din corp, rezultatul fiind ca rinichii nu mai functioneaza corect. Poate aparea chiar si o intoxicatie care sa provoace moartea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2