septembrie 22, 2019

Consumul national de gaze naturale a scazut cu 8% in 2013

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Consumul national estimat de gaze naturale a scazut cu peste 8% in anul 2013, iar importurile au scazut la aproape 50%, in special din cauza scaderii cererii industriale, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe, transmite Agerpres.

Cererea de gaze naturale a fost de 12,5 miliarde de metri cubi in Romania, din care importurile s-au ridicat la 1,5 miliarde de metri cubi, a precizat oficialul Petrom.

Grupul Petrom a inregistrat anul trecut vanzari consolidate de 4,9 miliarde mc gaze naturale, in crestere cu 1%, in principal datorita integrarii centralei de la Brazi si a volumelor mai mici injectate in depozitele subterane de gaz.

Pentru 2014, oficialul Petrom estimeaza o scadere a consumului de gaze naturale de cateva sute de milioane metri cubi, dar a admis ca stimarile sunt dificile in conditiile in care consumul va depinde de vreme, de cererea industriala si de evolutiile din industria chimica.

Petrom a inceput recent activitatea de vanzare de gaze naturale al bursa, cu doua oferte de cate 10 milioane metri cubi fiecare, pe platforma OPCOM si respectiv a Bursei din Sibiu. Autoritatile iau in calcul introducerea obligativitatii vanzarii pe bursa a unei cote din productia interna de gaze naturale.

Potrivit directorului general al Petrom, consumul national de electricitate in 2013 este estimat in scadere cu 5% fata de anul anterior, in timp ce declinul productiei s-a mentinut la 2%.

Exporturile au crescut de peste doua ori si au compensat partial declinul pietei, Romania avand o pozitie de exportator net.

Reclame home 1
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *