Contabila Primariei Sapanta, gasita incompatibila de ANI

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

sapana-gheorghe-pop-primarul-interimar-al-comunei-urmarit-penal

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul lui Roman Marinela, functionar public in cadrul Primariei Comunei Sapanta intrucat, incepand cu data de 01 iunie 2012, detine, simultan, atat functia de Contabil sef in cadrul Primariei Comunei Sapanta, cat si functia de Contabil sef in cadrul Scolii Gimnaziale Sapanta.

Astfel, Roman Marinela a incalcat atat dispozitiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003,potrivit carora „Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza […] in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice”, cat si dispozitiile art. 97, alin. (2), lit. b) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Raportul de serviciu al functionarului public se suspenda pana la incetarea functiei eligibile sau a functiei de deminitate publica, in cazul in care functionarul public a fost ales sau numit”.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. ROMAN MARINELA nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] incalcarea obligatiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara şi se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective […]”.

„Persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2