Contestatia Elenei Udrea fata de controlul judiciar, amanata de ICCJ dupa o noua abtinere in dosar

INTALNIRE - BASESCU - REPREZENTANTI SINDICATE - GUVERNInalta Curte de Casatie si Justitie a amanat marti, din nou, judecarea contestatiei Elenei Udrea fata de mentinerea controlului judiciar in dosarul ”Gala Bute”, dupa o noua cerere de abtinere a completului. La termenul de marti de la Instanta suprema, s-a formulat o noua cerere de abtinere a completului de judecata, admisa ulterior si astfel cauza a fost trimisa spre repartizare aleatorie.

Deputatul Elena Udrea a declarat, la iesirea din sediul ICCJ, ca are multe proiecte in plan.

“Am cateva initiative legislative. Sa votez Codul fiscal dupa ce decid cei de la guvernare sa-l aduca la vot in Parlament din nou, dar si multe altele, legate chiar si de legislatia in domeniul sanatatii, scandalul acesta cu legalizarea sau nu a atentiilor acordate medicilor. Am discutii cu medici din toata tara. Deci lucruri importante care ar trebui sa fie in preocuparea parlamentarilor daca parlamentarii nu ar veni cu lista de preocupari de la partid. (…) Cred ca este umilitor sa legalizezi spaga la medic”, a afirmat Udrea.

In 4 august, ICCJ a decis ca Elena Udrea sa fie judecata in continuare sub control judiciar in dosarul “Gala Bute”.

Ea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie in acest dosar, fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care inculpata il conducea.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1