Continuă amenzile în Maramureș pentru nerespectarea regulilor impuse de autorități

PNL

Structurile teritoriale mixte din Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale, dar și din poliția locală au participat în sistem integrat și au executat la nivelul județului nostru 125 de misiuni specifice pentru depistarea persoanelor care se sustrag sau nu respectă măsurile stabilite de izolare la domiciliu, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor reveniți în țară, verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu de către cetățenii aflați în evidențe, verificarea respectării interdicțiilor impuse după declararea stării de urgență societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate, controale pentru combaterea criminalității economice, anunță Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

În executarea misiunilor au fost angrenate 343 de efective, care s-au deplasat în teren și au verificat peste 3400 de cetățeni aflați în izolare la domiciliu.

Pentru încălcarea prevederilor legale s-au aplicat 178 de sancțiuni contravenționale în valoare de 199.400 lei. Pentru nerespectarea măsurilor de izolare la domiciliu o persoană a fost introdusă în carantină instituționalizată și plata cheltuielilor aferente.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost identificate și sancționate 165 de persoane care nu au respectat prevederile stabilite de Ordonanța Militară nr.3 cu privire la interzicerea deplasării persoanelor în afara locuinței/gospodăriei.

Organele abilitate au procedat la întocmirea și înregistrarea a două dosare penale pentru nerespectarea prevederilor stabilite în ordonanțele militare. Sunt în izolare la domiciliu 649 de persoane, statistică ce include si membri familiei.

În carantină se află 898 de persoane, venite în țară din state aflate în zona de risc roșie și care conform procedurilor au intrat în carantină instituționalizată. Conform datelor centralizate au ieșit din izolare la domiciliu până în prezent 2600 de persoane, respectiv 262 de persoane din carantină instituționalizată.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență face apel la cetățeni să respecte prevederile ordonanțelor militare, măsurile de igienă și de distanțare socială recomandate de către specialiști, dar și să se informeze doar din surse oficiale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1